Goede Tijden Slechte Tijden gooit het roer om na slecht bekeken 29e seizoen

Door Redactie
GTST cast

Goede Tijden, Slechte Tijden heeft er zowel qua kijkcijfers als qua reacties van kijkers een belabberd seizoen opzitten. Verhaallijnen rond nieuwe jonge personages die bedoeld waren om nieuwe kijkers te trekken, zorgden juist voor nog verder wegzakkende kijkcijfers. Producent Rohan Gottschalk laat in een interview in De Telegraaf doorschemeren dat kijkers bij het volgende 30e seizoen gewoon weer de oude vertrouwde stijl van GTST te zien krijgen. “We gaan meer nadruk leggen op invoelbaarheid en herkenning”, zo laat de tv-maker weten.

“Dankzij social media valt kritiek nu meer op”

De kop van het interview luidt: “Makers GTST trekken zich kritiek aan”, alhoewel Gottschalk ook lijkt te zeggen dat het wel meevalt. Volgens hem zullen kijkers altijd wel kritiek hebben gehad, alleen valt dat dankzij sociale media nu meer op. “Misschien krijgen we er nu meer van mee vanwege sociale media, maar de kijker heeft al dertig jaar een mening over onze serie”. Daarbij negeert hij dat de dalende kijkcijfers toch suggereren dat kijkers nu meer kritiek hebben dan voorheen. Toch wordt er wel degelijk wat met de kritiek gedaan: “Dat nemen we serieus, want de fans zijn ons kompas.”

Maar eerst de Zomercliff

Ondanks de kritische kijkers en de dalende kijkcijfers heeft Gottschalk goede hoop van het aankomende jubileumseizoen: “Volgend jaar bestaat GTST dertig jaar: een mijlpaal die we groots gaan vieren met de fans.” Voor het zover is komt vanavond eerst nog even de Zomercliff. Videoland-kijkers hebben deze vorige week al gezien en de reacties waren niet mals.