GTST lanceert exclusieve miniserie voor Instagram

Door Redactie
GTST Valentijns Vlucht acteurs poseren in geruite bloes, wit shirt en zwart shirt voor camera

Exciting! GTST gaat als eerste Nederlandse dramaserie een verhaallijn produceren die exclusief via Instagram Stories op het GTST-account te volgen is. 

Vanaf maandag 29 april wordt vier weken lang, elke werkdag op drie momenten iets in de InstaStory gepost. Het verhaal heet Valentijns Vlucht en nieuwkomer Vincent Visser neemt de rol van Valentijn Sanders op zich. Na de mini-film die gemaakt werd voor het jubileum van de 6000ste aflevering, is dit de volgende uitbreiding op de soap.

Meer aansluiting bij doelgroep

Met het gebruik van Instagram bereikt GTST een nog groter deel van haar doelgroep via een platform dat bij ze past. “Veel van onze jonge fans zitten op Instagram en met GTST Stories bieden we hen de mogelijkheid om de hele dag GTST te beleven.”, aldus Rohan Gottschalk, Producent Daily Drama bij Endelmolshine Nederland. 

Anders dan 'normaal' acteren

Acteren voor een Instagram Story is flink anders dan draaien op een set.  Dat merkt Vincent Visser ook: “We draaien bijvoorbeeld maar met één camera en door de formaten op social media moet je nu rekening houden met ‘verticaal’ filmen, waarbij je opeens superdicht op je medespelers staat om in het shot te passen.”

Op de vlucht

Valentijns Vlucht gaat over Valentijn Sanders, die enkele jaren geleden met zijn moeder is geëmigreerd naar Curaçao. Hij komt diep in de problemen terecht en vlucht naar Nederland waar hij onderduikt bij Lana. Wanneer hij ontdekt wordt moet hij opnieuw vluchten. Hij zoekt hulp bij zijn neef Lucas, die denkt dat ze aan een onschuldige roadtrip door Nederland beginnen. Bekijk de trailer hieronder.