Geslaagde inzamelingsactie na Kopen Zonder Kijken-crisis

Meedoen aan Kopen Zonder Kijken is al behoorlijk stressvol, en al helemaal als je óók nog hoort dat je de ziekte MS hebt! Dankzij een crowdfundingactie houdt KZK-deelnemer Rens tóch zicht op een mooie toekomst.

Het team van Kopen Zonder Kijken
© RTL

In Kopen Zonder Kijken gaan jonge stellen een razend spannend avontuur aan. Ze geven hun hele budget in handen van makelaar Alex, bouwdeskundige Bob en interieurstyliste Roos die een huis voor de kandidaten regelen. KZK staat garant voor stress, opluchting, persoonlijk drama en (meestal) een goede afloop.

Martijn en Roos helpen Rens

Tegelijkertijd gaat het leven gewoon door, zo zien we in het volgende seizoen van Kopen Zonder Kijken. Presentator Martijn Krabbé deelt op Instagram een video van kandidaat Rens Kooyman, die een harde klap te verwerken kreeg. Rens hoorde recent dat hij een progressieve vorm van MS heeft, waardoor zijn toekomst in één keer onzeker is. De aflevering van Rens is nog niet op televisie geweest (hij verschijnt waarschijnlijk in het volgende seizoen), maar Martijn en Roos steken Rens en zijn gezin alvast een hart onder de riem.

Crowdfunden zonder kijken

Rens hoopt dat een behandeling in Mexico de ziekte kan stoppen, maar deze stamceltransplantatie wordt in Nederland niet vergoed. Het bedrag voor de behandeling is inmiddels ingezameld, en alles wat Rens méér ophaalt gaat naar andere doelen die de ziekte bestrijden. Hopelijk gaat de behandeling in Mexico volgens plan, zodat Rens zich binnenkort weer op zijn gezin én het Kopen Zonder Kijken-avontuur kan richten.

De komende tijd zien we eerst nog een paar minder dramatische huizenjachten: je ziet Kopen Zonder Kijken elke maandag op RTL 4, vanaf 20.30 uur.