Kopen Zonder Kijken-stel verbolgen: ‘Veel te veel betaald voor woning’

Kopen Zonder Kijken koopt een huis in Harderwijk voor Wèralucië en Said. Alex van Keulen moest behoorlijk overbieden om de woning te scoren… En daar schrikt Said van: “Wat een geld zeg!”

Blijf op de hoogte van al het Kopen Zonder Kijken-nieuws via onze overzichtspagina!

kopen zonder kijken said Wèralucië
© RTL 4

Wèralucië en Said hebben een samengesteld gezin met vier kinderen: een baby en drie jongens van 18, 13 en 7 jaar oud. Het huurhuis van Wèralucië is te klein voor al die kinderen… De drie jongens hebben bijvoorbeeld geen eigen slaapkamers. Aan familyman Alex van Keulen en Bob Sikkes de schone taak om voor 550.000 euro een geschikte woning voor het stel te kopen!

Wèralucië twijfelt

Wèralucië en Said hebben goede hoop dat al hun wensen vervuld gaan worden met dat budget… Alex en Bob helpen het stel echter snel uit de droom: wat zij willen, gaat voor dat geld niet lukken. Bij Wèralucië slaat de twijfel toe – net als eerder dit seizoen bij dit stel. Ook de puzzelrit kan haar niet geruststellen. Wat heet: van het huis dat Alex gekocht heeft, heeft ze zelfs nachtmerries gekregen. En die blijken tijdens de bezichtiging gedeeltelijk uit te komen: Wèralucië had gehoopt op een ruimer huis.

60.000 euro

Said is tot dat moment vrij kalm en positief. Wanneer hij hoort dat Alex 60.000 euro heeft moeten overbieden om hun nieuwe huis te kopen, schiet hij echter toch ook even in de stress. “Wat een geld zeg! Poeh zeg…” verzucht hij. “Het huis is gekocht voor 490.000 euro. Een hoop geld. Veel te veel.” Wèralucië is echter meteen een stuk realistischer: het is nou eenmaal een dure tijd om een huis te kopen.

Voldoende slaapkamers

Maar goed, na een flinke verbouwing, waar Bob en Roos Reedijk de resterende zestigduizend euro aan uitgeven, zijn Wèralucië en Said uiteindelijk tóch heel tevreden met hun nieuwe woning met voor ieder kind een eigen slaapkamer. Althans, voor nu… Het stel heeft inmiddels namelijk nog een kleintje gekregen, zodat de slaapsituatie in de toekomst alsnog weer even passen en meten wordt. 

Lees hier of Wèralucië en Said nog steeds in hun Kopen Zonder Kijken-huis wonen!

Kopen Zonder Kijken zie je elke maandag om 20.30 uur op RTL 4.