Ghost Rider

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ghost Rider

Gerucht: Ghost Rider onderweg naar het MCU

|
|

Laatste update:

Recent werd een serie over de Marvel-held Ghost Rider nog geannuleerd, maar de terugkeer van de helse motorcoureur lijkt er alleen maar glorieuzer door te worden. Volgens insiders crosst Johnny Blaze binnenkort het Marvel Cinematic Universe in.

Volgens filmjournalist en Marvel-kenner Daniel Richtman is Marvel-directeur Kevin Feige erg gebrand op een nieuwe versie van Ghost Rider! Er wordt gewerkt aan een geheim project rondom deze held, maar het is nog niet bekend of het om een nieuwe bioscoopfilm gaat óf een serie voor Disney+.

Ghost Rider is een vurige motorrijder die zijn powers kreeg van de duivel Mephistopheles. Johnny Blaze verkocht zijn ziel aan de duivel om zijn stervende vader te redden, en in ruil daarvoor jaagt hij op demonen die uit de hel zijn ontsnapt. Nicolas Cage zette in 2007 een… onvergetelijke versie neer van de Marvel-antiheld.

In Marvel’s Agents Of SHIELD (waarvan binnenkort het laatste seizoen verschijnt) werd een andere versie van Ghost Rider, Robbie Reyes, gespeeld door Diego Luna. Het was eigenlijk de bedoeling dat deze versie van Ghost Rider zijn eigen spin-off zou krijgen maar deze plannen gingen uiteindelijk niet door.

Ghost Rider

De versie waar nu wél aan gewerkt wordt is in elk geval niet Robbie Reyes; waarschijnlijk gaat de film (of serie) over Johnny Blaze. We verwachten niet dat Nicolas Cage op deze wijze het MCU binnenrijdt, maar een mens mág hopen! Cage zelf zei eerder al dat het tijd wordt voor een Ghost Rider-reboot. Met Keanu Reeves zouden we trouwens ook heel goed kunnen leven.

Fans speculeren dat de nieuwe Ghost Rider voor het eerst te zien is in Dr. Strange And The Multi-Verse Of Madness, omdat Strange (Benedict Cumberbatch) en Johnny Blaze in de comics deels dezelfde vijanden hadden. Officieel is er helaas nog niets over bekend.

Lees verder