Gepingpong tussen Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer over hoger beroep

Het is allemaal nog moeilijk te volgen en de status lijkt om het uur te veranderen, maar de laatste stand is dat er toch geen hoger beroep komt in de gecremeerde kroketzaak.

Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer

Of de gemiddelde snackbar het inmiddels al aan z'n omzet merkt weten we niet, maar de gecremeerde kroket is zoveel in het nieuws dat het gek is dat de FEBO er nog niet een product van gemaakt heeft. Maar goed, wat niet is kan nog komen. Toch lijkt het qua nieuwsstroom nu wel een beetje op te drogen. Eerst berichtte juicediva Yvonne Coldeweijer dat ze niet in hoger beroep zou gaan tegen het vonnis waarin onder andere verboden was om Rachel Hazes nog een gecremeerde kroket te noemen. Ze had namelijk geen vertrouwen meer in de rechtsspraak. Dat vertrouwen had ze een paar dagen later hervonden en zou ze het toch doen. Maar vandaag werd alles weer anders.

Rachel vindt het best

Eerst kwam Rachel op Instagram met een bericht dat het haar eigenlijk nooit te doen was geweest om de krokettitel, maar meer om de brief die ze volgens Yvonne gelekt zou hebben. Ruimhartig als ze is besloot ze dan ook aan haar advocaat te laten weten dat er geen dwangsommen zouden worden verbeurd als Yvonne haar nog eens voor gecremeerde kroket zou uitmaken. Nou ja, prima. Fijn.

Het bericht van Rachel op Instagram

Boodschap met humor

Yvonne had het bericht van Rachel zelf ook gezien en deelde het dan ook onder de titel 'plottwist'. Ze zegt dat ze best bereid was het principiële punt te bevechten, omdat het tegen het wezenlijke punt van vrijheid in gaat als ze niet iemand voor kroket mag uitmaken als ze daar zin in heeft. Maar toch wordt de soep (of kroket) niet zo heet gegeten, want ze ziet toch af van het hoger beroep. "Maar omdat je je hebt teruggetrokken, voel ik me niet comfortabel om ons rechtssysteem hiermee alsnog lastig te moeten vallen. Volgens mij hebben de rechters het al druk genoeg." En om het nog even villein af te sluiten eindigt Yvonne d'r bericht met "Ik ben blij dat je het nu zelf ook ziet."

Yvonne Coldeweijer met een schaal kroketten op Instagram
© Instagram Yvonne Coldeweijer

Nog wat humor

Nou ja, Yvonne sloot de zaak bijna af dan, want even later post ze nog een filmpje waarin ze een schaal kroketten aan het eten is met de boodschap 'even deze overwinning vieren'. Het is niet helemaal duidelijk wat ze precies gewonnen heeft, al deelt ze wel het briefje aan haar advocaat waarin de advocaat van Rachel bevestigt dat er geen dwangsommen zullen worden opgeëist na meer van dit soort grapjes.