Yvonne Coldeweijer mag Rachel Hazes geen 'gecremeerde kroket' noemen

1-0 voor Rachel Hazes: Yvonne Coldeweijer moet van de rechter haar video met uitspraken over Rachel verwijderen. Ook mag ze de term 'gecremeerde kroket' niet meer gebruiken.

Hazes en Coldweijer

Yvonne Coldeweijer en Rachel Hazes vechten elkaar continu de tent uit. De laatste rel gaat over Rachel die een zaak tegen Yvonne aanspant om een video waarin zij uitspraken doet over de rol van Rachel bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen. De juicekoningin beweerde dat de brief de reden is van de breuk tussen moeder en zoon. 

Rachel wint

De rechter heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak. Die is in het voordeel van Rachel: Yvonne moet de video verwijderen én rectificeren. Volgens de rechter kan Yvonne de beschuldigingen over de brief en contactbreuk niet waarmaken, en die zijn bovendien 'onnodig grievend'. Ook heeft Yvonne volgens de rechter "geen te respecteren belang bij publicatie van haar uitlatingen". 

Gecremeerde kroket

Yvonne mag Rachel ook geen 'gecremeerde kroket' meer noemen. Deze bewoording is volgens de rechter "hoe dan ook grievend en beledigend", net als andere bewoordingen als narcistisch, manipulatief, knettergek en toxic. Ook de stelling dat het goed is voor André dat hij met zijn moeder heeft gebroken, is in de ogen van de rechtbank 'kwetsend' en mag de juicevlogger niet meer gebruiken.

Dwangsom

Rachel kan dus opgelucht ademhalen. Yvonne moet haar video over de brief per direct verwijderen. Doet ze dit niet, dan moet ze een dwangsom van 1000 euro voor ieder uur betalen dat de video nog online staat. Dit kan oplopen tot een maximum van 50.000 euro. Ook kunnen we de komende 48 uur een rectificatie van de vlogger verwachten: dan moet die op Instagram zijn geplaatst.

Bron: ANP