Yvonne Coldeweijer gaat niet in hoger beroep om 'gecremeerde kroket'

Toen Yvonne Coldeweijer twee weken geleden door de rechter verboden werd om Rachel Hazes nog langer een 'gecremeerde kroket' te noemen, vonden veel mensen dat een gotspe. Want er is toch zoiets als vrijheid van meningsuiting? Maar de juiceprinses heeft geen trek in een hoger beroep, wegens gebrek aan vertrouwen in het rechtssysteem.

Yvonne Coldeweijer bij de rechtszaak tegen Rachel Hazes

Het was een ongelooflijke verspilling van tijd en geld en misbruik van ons rechtssysteem. Dat vonden veel mensen van de zaak die Rachel Hazes aanspande tegen Yvonne Coldeweijer na uitspraken die Yvonne had gedaan op haar juicekanaal. Maar toch won Rachel. Yvonne mocht haar niet meer uitmaken voor 'gecremeerde kroket', wat de rest van Nederland toen alsnog ging doen. Ook moest Yvonne een eerdere uitspraak over de relatie tussen Rachel en haar zoon André rectificeren. Maar een vervolg zal er niet komen als het aan de Yvonne ligt.

Yvonne op haar Instagram
© Instagram Yvonne Coldeweijer

Geen zin

Er was een luide oproep om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter, want zijn uitspraak zou in strijd zijn met de vrijheid van meningsuiting. Als we mensen niet eens meer voor gecremeerde kroket mogen uitmaken, waar gaat het dan heen met dit land? Zo was de argumentatie dan tenminste. Maar Yvonne zegt nu op haar Instagram dat ze er toch geen zin in heeft. Maar dat heeft ook te maken met het feit dat ze "verder geen vertrouwen heeft in het rechtssysteem".

Nederlagen

Op zichzelf is dat niet zo gek, want het is de tweede nederlaag op rij die Yvonne kreeg te verduren. Eerder kreeg ze het al aan de stok met Samantha Steenwijk, over wie ze niet had mogen zeggen dat die was afgevallen door illegale afslankpillen. Maar ook daar moest ze rectificeren van de rechter. Hoe het met Rachels vertrouwen in de rechtspraak is gesteld weten we niet, al wordt die binnenkort wel weer getest als ze voor het hekje staat tegenover haar dochter Roxeanne. Die beweert dat Rachel onterecht geld heeft geërfd van haar vader, André senior. In werkelijkheid was ze onterfd namelijk, zo stelt Roxeanne.