Freek Vonk bij de Zapp Awards

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Freek Vonk bij de Zapp Awards

Eéééw: Freek Vonk deelt bloederige foto pythonbeet

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Je kunt zeggen wat je wilt van Freek Vonk, maar niet dat de beste man weinig meemaakt. Wordt hij niet aangevallen door een Caribische rifhaai, dan valt hij weer ten prooi aan een mysterieuze ziekte op de Filippijnen. Je zou denken dat je daarna je interactie met de natuur beperkt tot een jaarlijks bezoekje aan Artis, maar dan ken je Freek nog niet! Op Instagram deelde de avontuurlijke bioloog een kiekje van zijn laatste hachelijke avontuur in de wildernis…

‘Vlijmscherp’

Nee, het gaat hier niet om de eerste beelden van de aangekondigde reboot van Anaconda, maar om Freeks incidentje met een hongerige tapijtpython. Toen Freek het gevaarte zag liggen op een autoweg, besloot hij het beest een handje te helpen. Maar dat werd hem niet bepaald in dank afgenomen. “De slang zag zijn kans schoon en zette zijn grote bek met meer dan honderd grote vlijmscherpe en naar achter gerichte tanden in mijn hand”, zo schrijft Freek Vonk bij de nogal onfrisse foto.

Eéééw: Freek Vonk deelt bloederige foto pythonbeet

Hands-on

De wilde avonturen van Freek Vonk leveren trouwens niet alleen maar bewondering op. Zijn collega Midas Dekkers waarschuwde hem al eerder voor zijn hands-on (en als hij niet oppast hands-off) aanpak. “Als ik een krokodil langs zie komen, dan denk ik: ’ik geloof dat ik maar ergens een kopje koffie ga drinken om de hoek.’ Hij springt er echter gelijk bovenop, dan denk ik: laat dat beest met rust”, zo verklaarde de lekker nukkige tv-bioloog eerder in een interview met Jeroen Pauw.

Lees verder