Freek Vonk doet Midas Dekkers denken aan een stofzuigerverkoper

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Freek Vonk doet Midas Dekkers denken aan een stofzuigerverkoper

Freek Vonk doet Midas Dekkers denken aan een stofzuigerverkoper

|
|

Laatste update:

Freek Vonk is voor de jeugd van tegenwoordig dé tv-bioloog van Nederland. Maar voordat de slangen en spinnen ons om de oren vlogen, was er Midas Dekkers. Hij vindt Freeks gedrag in DWDD nogal overdreven.

Stofzuigerverkoper

”Ik moet altijd denken aan een stofzuigerverkoper als ik hem zie”, vertelde Dekkers in Pauw over de optredens van Vonk in DWDD. ”Ik zou geen enkele reden weten waarom je met een slang over je nek naar binnenkomt”, aldus de tv-bioloog die wel benadrukt Vonk een ’enthousiaste jongeman’ te vinden.

Kopje koffie

De bioloog legde uit dat hij het zelf totaal niet nodig vindt om zo met dieren in de weer te zijn. ”Als ik een krokodil langs zie komen, dan denk ik: ’ik geloof dat ik maar ergens een kopje koffie ga drinken om de hoek.’ Hij springt er echter gelijk bovenop, dan denk ik: laat dat beest met rust.”

DWDD

Dekkers, die meer schrijft dan hij op tv te zien is, maakte programma’s voor zowel kinderen als volwassenen. Freek Vonk liet onlangs weten dat zijn quiz de Super Freek Show geen vervolg krijgt omdat hij zijn tijd liever in de jungle doorbrengt dan in de studio. De bioloog duikt nog regelmatig op in DWDD (bijvoorbeeld vanavond in DWDD University, waarin hij les geeft over evolutie) en is ook met zijn kinderprogramma's op tv te zien.
Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!

Lees verder