The Voice Kids 2020

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Voice Kids 2020

The Voice Kids op de schop: 'Kortere afleveringen en finale in juni'

|
|

Laatste update:

RTL gaf vorige week aan dat er ondanks het coronavirus en de bijbehorende maatregelen 'hoe dan ook een finale van The Voice Kids' zou komen. Alleen vandaag blijkt dat het programma daar wel wat veranderingen voor moet ondergaan.

De live finale vindt vanwege de maatregelen niet plaats op 1 mei, maar pas op 5 juni. Dat heeft een woordvoerder van RTL bevestigd aan Mediacourant. "Gezien de huidige situatie heeft RTL besloten The Voice Kids langer door te laten lopen. De ingeplande afleveringen worden ingekort en omdat we nu meer afleveringen maken, worden ze ook verrijkt met extra en nieuw materiaal", aldus de persvoorlichter.

Halfuurtje korter

De ingekorte uitzendingen zullen daarom niet tot 22:00 uur doorlopen, maar tot 21:30 uur. "Op deze manier hopen we in de eerste week van juni meer mogelijkheden te hebben om een te gekke finale neer te zetten", zo zegt RTL vandaag. "Uiteraard houden we continu de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten en volgen die op." Het zou dus zomaar kunnen dat er nog meer veranderingen gaan komen als het RIVM bepaalt dat de nieuwe regels langer zullen gaan gelden. We wachten het dus af! 

Film1 staat open: Deze 5 (Oscar-)films moet je niet missen!

Goede Tijden, Slechte Tijden

Fans, die afgelopen vrijdag nog tranen in hun ogen kregen door volkszangertje Brandon, moesten al wennen aan het feit dat hun programma niet om 20:30 uur startten, maar al om 20:00 uur. Dat had alles te maken met soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, die voorlopig slechts 4 uitzendingen per week heeft in plaats van de gebruikelijke vijf om zo de afleveringen te sparen totdat de makers weer verder kunnen met opnemen.

The Voice Kids is vrijdag om 20:00 uur te zien op RTL4.

Lees verder