The Voice Kids 2020

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Voice Kids 2020

RTL: 'Hoe dan ook finale van The Voice Kids'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De voorbereidingen van de (normaal gesproken live-)finale van The Voice Kids lopen dit jaar niet zoals gepland. Eerder was het al de vraag of Marco Borsato vanwege zijn burn-out/scheiding wel aanwezig kon zijn en daarna werd het spannend of de finale überhaupt wel opgenomen kon worden vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. RTL geeft nu duidelijkheid.

Alle reguliere uitzendingen van The Voice Kids zijn inmiddels al opgenomen, maar dat geldt niet voor finale. Die is namelijk altijd live. Een woordvoerder van RTL laat aan NU.nl weten dat er wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn. "Voor een beslissing rondom deze finale houden RTL en producent ITV het nieuws van het RIVM nauwlettend in de gaten. De finale van The Voice Kids komt er hoe dan ook."

Andere opties

Het blijft alleen de vraag in welke vorm het wordt gegoten. Het zou kunnen dat de finale zonder publiek wordt opgenomen. Alleen zou dat in gaan tegen het advies van de RIVM, die niet teveel mensen in één omgeving wil hebben (en dat krijg je inclusief de mensen achter de schermen dan wel). Een tweede optie is dat de liveshow op een later moment zal plaatsvinden. De laatste uitzending staat momenteel gepland op 1 mei, maar het is dus nog de vraag of we dan daadwerkelijk een nieuwe winnaar aan dit lijstje kunnen toevoegen. We gaan het afwachten! 

Marco Borsato

Zojuist werd bij RTL Boulevard onthuld dat Marco Borsato in ieder geval niet live aanwezig zal zijn. Ilse deLange, die vorige jaar zelf nog in één van de rode stoelen zat, neemt zijn plek over. 

The Voice Kids zie je (vanaf deze week) iedere vrijdag om 20:00 uur op RTL4.

Lees verder