Fabiënne Bergmans

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fabiënne Bergmans

Hoe is het nu met deze The Voice Kids-winnaars?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

We zijn nog maar net bijgekomen van een heftig seizoen van TVOH of The Voice Kids begint alweer! Even terugblikken: waar houden de winnaars zich tegenwoordig mee bezig?

Fabiënne Bergmans

Al acht keer eerder kroonde RTL een klein nachtegaaltje, maar Fabiënne Bergmans was de aller-allereerste in 2012. Ze liet alle coaches binnen een paar seconden draaien toen ze The A Team van Ed Sheeran coverde in haar Blind Audition. De jaren na de grote winst – inclusief gewonnen platencontract en studiebeurs van 10.000 euro – pakten minder goed uit voor Fabiënne. Ze had nog enige tijd wat zangsucces, maar belandde na een periode vol drank, drugs en heftige momenten in een afkickkliniek. Tegenwoordig gaat het gelukkig wat beter, al lijkt ze die muziekcarrière definitief vaarwel te hebben gezegd.

Laura van Kaam

Ook de nu 21-jarige Laura van Kaam, winnares nummer twee, kwam na The Voice Kids in een neerwaartse spiraal terecht. Ze worstelde met zware depressies en belandde in het ziekenhuis na een zelfmoordpoging. De zon is gelukkig weer gaan schijnen voor Laura. Tegenwoordig is ze weer vaak op het podium te vinden! Ook kon ze vorig jaar weer iets van haar bucketlist afstrepen: met coach Marco Borsato optreden in een uitverkochte Kuip. Lekker! Ze werkt momenteel aan gloednieuwe muziek.

Ayoub Maach

Hé, Ayoub! Die deed natuurlijk mee aan de regulier Voice dit seizoen! En hoe: hij scoorde een dikke hit. Zijn Marokkaans-Nederlandse duet met Kes ging hartstikke viral en Ali B regelde dat er in de toekomst meer nummers aankomen van dit duo. Oftewel: die carrière gaat lekker. Ayoub had ook wel een lekkere bak ervaring: hij kwam als winnaar uit de bus tijdens het derde seizoen van The Voice Kids.

Lucas van Roekel

In 2015 sleepte Nick & Simons pupil Lucas van Roekel de Voice Kids-beker binnen. Sindsdien hoorden we niet erg veel van ‘m, maar reken maar dat Lucas achter de schermen keihard aan zijn toekomst werkt.

Volgens dit interview met De Gelderlander wil Lucas internationaal doorbreken. Hij mocht zelfs naar ‘de belangrijkste muziekschool ter wereld in Boston’. En voor wie benieuwd is: zo ziet Lucas er tegenwoordig uit!

Esmée Schreurs

Ook voor Esmée Schreurs, die in 2016 als winnares uit bus kwam, geldt helaas: daar hebben we nooit écht meer iets van gehoord. Maar hé: al deze oud-winnaars zijn nog steeds hartstikke jong. Die hebben nog álle tijd van de wereld (jaloers!). Recent kwam Esmée toch nog even in het nieuws toen ze tegenover Tubantia voorspelde dat haar vriendin Emma Boertien The Voice zou winnen – wat helaas voor haar niet lukte. Esmée deed trouwens nog een leuke belofte: begin 2021 hoopt ze “naar buiten te treden” met haar nieuwe popgroep, die bestaat uit vijf meiden. Spannend!

Iris Verhoek

We duiken de iets recentere geschiedenis in: 2017, toen Iris Verhoek het zesde seizoen van The Voice Kids won. Eigenlijk had ze daarvoor al een ‘carrière’ door een stel musicalrollen (‘Kruimeltje’, ‘Annie’), maar wat spookte ze ná die grote winst allemaal uit? Nou, ze staat in ieder geval nog regelmatig op de planken zoals je hieronder kunt zien. Daarnaast studeert ze ook nog gewoon! Volgens haar insta zit ze nu in het eerste jaar van de prestigieuze Codarts University for the arts in Rotterdam. Het lijkt er dus op dat ze nog altijd doet waar ze zo gelukkig van wordt: optreden.

Yosina Roemajauw

Yosina ligt nog wat verser in het geheugen. De allerbeste uit The Voice Kids 2018 timmert lekker aan de weg met talloze optredens en eigen muziek. Toch is het waarschijnlijk nog wat te vroeg voor een volwaardige muziekcarrière – en dat is logisch. Iets met school en huiswerk. Toen Yosina in 2018 iedereen omver blies en The Voice Kids won, was ze slechts… 11! Als we haar insta-pagina zien, wordt wel meteen één ding duidelijk: muziek maken is nog altijd haar grote passie en wie weet hoe vér ze nog gaat de komende jaren!

Silver Metz

Kleine Silver zag zijn carrière als een raket opstijgen na The Voice Kids 2019. Maar daarvoor had ‘ie als ‘jordaanjochie’ ook al niet te klagen. Met bijvoorbeeld de hoofdrol in musical Ciske de Rat (2016-2017) en optredens in Holland Zingt Hazes had ‘ie zich al behoorlijk in de kijker gespeeld. Als klap op de vuurpijl mocht Silver in 2019 én een mini Willem Holleeder spelen in de TV Kantine én optreden voor de wedstrijd Ajax – FC Utrecht. Dit kleine stuiterballetje heeft al zijn halve bucketlist afgewerkt terwijl wij nog niet eens klaar zijn met het opstellen van zo’n lijstje. En wie kan er nu zeggen dat ‘ie op 12-jarige leeftijd een meeting met John de Mol had?

Lees verder