Fidan Ekiz

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fidan Ekiz
BN'ersOphef

Fidan Ekiz doet boekje open over confrontatie Lieke van Lexmond

|
|

Laatste update:

Fidan Ekiz lag flink onder vuur in de 'Moonsister'-community toen ze in Op1 Lieke van Lexmond confronteerde met de neppe edelstenenrel waar de actrice in verwikkeld raakte. Topmodel Doutzen Kroes noemde haar zelfs 'roddelpers'. In een interview met &C vertelt Fidan háár kant van het verhaal.

Lieke van Lexmond zat een tijd terug aan tafel bij Op1 om te vertellen over haar nieuwe film Zwanger & Co. Interviewster Fidan Ekiz moest er niets van weten en zaagde de actrice door over haar controversiële edelstenenwinkel én haar handtekening onder het ‘Moederhart’-manifest tijdens de coronacrisis. Lieke deed nogal verbaasd aan tafel, maar volgens Fidan is die verbazing misplaatst.

Fidan vs. Lieke

"Ik werd afgemaakt, omdat ik haar 'had willen aanpakken', 'haar erin had geluisd'. Nou sorry hoor, maar als ik iemand hard wil aanpakken, dan zou het Rutte zijn, niet Lieke van Lexmond. Wat heb ik daar nou bij te winnen?", legt Fidan uit. Ook wist Lieke volgens haar precies wat ze kon verwachten. "Het was vooraf aangekondigd: we gaan het hebben over jouw jaar, niet alleen over die film."

'Wat gaat hier nou mis?'

Fidan kon moeilijk plaatsen waarom Lieke zo 'verbaasd' deed. "Wat gaat hier nou mis? Ze wist toch dat ik hiernaar zou vragen? Dat heb ik na afloop ook gecheckt bij de redacteur én bij Lieke zelf." De inmiddels oud-Op1-host baalt dat veel mensen meegingen in die (gespeelde?) verbazing. "Iedereen, andere media, social kanalen gingen meteen zo mee in die boosheid. Dat niemand mij of de redacteur even belt van: hoe zat het nou? In plaats van te doen alsof ik een persoonlijke vendetta tegen haar heb en dacht: zo, dat varkentje gaan we even wassen. Die rechtlijnigheid en oordelendheid vind ik moeilijk."

Lieke van Lexmond

Lees verder