Femke Halsema, College Tour

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Femke Halsema, College Tour

Femke Halsema reageert in College Tour op alle haat

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na indrukwekkende gasten als Connie Palmen, Ilse DeLange en Marcel Levi schoof deze week Femke Halsema aan bij College Tour. De burgermeester van Amsterdam wordt niet altijd en overal met open armen ontvangen, dat bleek vanavond wel.

Maar Femke heeft intussen wel haar woordje klaar!

'Mevrouw hoer'

"Het gebeurt soms. En dan is het ook vervelend", antwoordt ze op de vraag of ze te maken krijgt met spontane haatopmerkingen op straat.. "Ik heb de neiging om wat terug te zeggen, dat mag niet van mijn man, maar dat doe ik toch", legt ze met een voorzichtige glimlach op haar gezicht uit. "Als ze bijvoorbeeld 'hoer' zeggen, dan zeg ik: 'Voor jou is het wel mevrouw hoer. Nou ja, dat soort dingen. Soms word ik ook wel iets bozer. Het is afhankelijk van wat het is." 

'Haat is kortstondig'

Daar blijft het niet bij. Femke krijgt soms mensen aan de deur, te maken met bedreiging en intimidaties. Ook daar heeft ze na drie jaar inmiddels haar weg in gevonden. "Wat enorm helpt, is dat je weet dat dingen overgaan. Dus haat is kortstondig. Als ik iets heb meegemaakt in al die jaren dat ik in de publieke sfeer werk, dan ken ik momenten van weerzin en populariteit. dat wisselt elkaar af. Het geheugen van mensen is vaak kort en je vergeet het zelf", aldus de burgermeester van Amsterdam.

Gemengde reacties

Over één ding heeft ze gelijk: ze roept inderdaad meerdere gevoelens bij mensen op, zo blijkt wel uit de reacties op Twitter. Het gaat van 'een mooi interview met Femke die helder en scherp is' tot iemand die er alles aandoet om haar tv-optreden te vermijden. Lees hieronder de diverse reacties!

College Tour met Famke Halsema gemist? Je bekijkt de aflevering hier terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder