connie palmen college tour twan huijs

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
connie palmen college tour twan huijs

Connie Palmen fileert Hugo Borst in College Tour: ‘Geen niveau’

|
|

Laatste update:

Connie Palmen was zojuist te gast bij Twan Huys in College Tour. De auteur is niet meer weg te denken uit de Nederlandse literatuur. Niet iedereen is echter fan… We noemen bijvoorbeeld Hugo Borst.

Connie Palmen in College Tour

In College Tour interviewen studenten onder leiding van Twan Huys bijzondere gasten. Vanavond was dat niemand minder dan Connie Palmen. De bestsellerauteur brak in 1991 door met haar debuutroman De Wetten. In de jaren erna schreef ze tientallen romans, verhalen en essays, waaronder ook I.M., een autobiografische roman over haar relatie met Ischa Meijer.

'Een vijand moet ook niveau hebben'

Ondanks dat I.M. bijzonder goed verkocht, was niet iedereen fan van het boek… In College Tour wordt Connie geconfronteerd met een oud DWDD-fragment van Hugo Borst, waarin hij haar werk volledig afkraakt. Connie wil er weinig woorden aan vuilmaken… maar schiet toch met scherp! "Ja… Ik zal hem sparen. Kijk je moet ook je vijanden kiezen en dat is geen vijand. Niet de moeite waard. Een vijand moet ook niveau hebben. Dit is geen niveau." Twan is van mening dat Connie daarmee toch een flinke sneer uitdeelt. De schrijver lacht: “Ik hoop dat ie aankomt.” Kan iemand Hugo een flesje water brengen om die burn te behandelen?

Na een jarenlange afwezigheid is Twan Huijs dus weer terug als presentator van College Tour. Zijn eerste gast dit seizoen was zangeres Ilse DeLange. Kijkers smulden van de aflevering! Ook de tweede gast, Marcel Levi, maakte diepe indruk. Nog even iets dieper in het verleden van het tv-programma duiken? Dit zijn wat ons betreft de vijf beste gasten ooit.

College Tour is iedere dinsdag om 20:25 uur te zien op NPO2.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder