College Tour

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
College Tour

College Tour: veel bewondering voor Marcel Levi

|
|

Laatste update:

Nadat Ilse DeLange vorige week College Tour aftrapte, was deze week Marcel Levi aan de beurt. Mensen konden zich hier minder bij voorstellen dan bij de countryzangeres, maar de internist en voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) maakte diepe indruk.

In College Tour ontvangt Twan Huys spraakmakende gasten, om ze samen met een groep studenten aan de tand te voelen. Het programma leverde al heel wat schitterende televisie op. Levi gaf jarenlang leiding aan de University College London-ziekenhuizen en liet in College Tour weten dat hij graag minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil worden.

Levi combineerde verstand van zaken met diep menselijke verhalen. Als arts vond hij dat je patiënten niet eindeloos door moet blijven behandelen. Toen het ineens om zijn eigen vader ging. “Mijn vader leed aan een bloedziekte. Die duurde heel lang, maar op het laatst werd hij zieker en zieker. We hebben heel wat therapieën geprobeerd, maar uiteindelijk werd duidelijk dat het niet ging lukken.”

“Op het einde belde ik met een hematoloog, en die zei: We hebben misschien nog wel iets… En toen hoorde ik mezelf zeggen: Ja, je weet maar nooit. Dat is precies waar ik me al die jaren tegen had verzet. Als het dan je eigen vader is, is het toch weer een beetje anders.”

Helemaal onder de indruk waren kijkers van College Tour toen Levi vertelde dat hij zijn eigen nier had afgestaan aan een wildvreemde. “Je moet vooral weggeven wat je kunt missen. Nou ja, je kunt héél goed leven met één nier. Ik heb dat uiteindelijk met heel veel overtuiging gedaan.”

College Tour gaat door!

College Tour is volgende week terug met een uitzending rond schrijfster Connie Palmen. De week erna is Femke Halsema te gast en op 15 juni zie je de internationaal beroemde (en verguisde!) kunstenaar Jeff Koons.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder