Twan Huys

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Twan Huys

De 5 beste gasten van College Tour ooit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na twee jaar afwezigheid keert College Tour weer terug op de buis. Het nieuwe seizoen is vanaf dinsdag 11 mei om 20:30 uur te zien op NPO2. We weten inmiddels al wie de eerste gasten zullen zijn, maar wie waren de beste gasten van College Tour ooit?

1. Ed Sheeran 

In april 2017 maakte Twan Huys vol trots bekend dat singer-songwriter Ed Sheeran zijn gast zou worden bij College Tour. In de uitzending vertelt Ed onder andere over zijn kindertijd. De wereldster haatte de bassischool en huilde elke dag, omdat hij gepest werd vanwege zijn rode haar en zijn bril. We kunnen wel stellen dat Ed Sheeran het levende bewijs is dat looks overrated zijn. De zanger heeft al drie Grammy’s op zak en is nog steeds ongekend populair. 

2. Sting 

Sting is een artiest die al meerdere generaties meegaat. Dit wordt alleen maar bevestigd door zijn deelname aan College Tour in 2012. Er gebeurde iets bijzonders: een Groningse studente werd op het podium geroepen. Samen met Sting mocht ze het nummer 'Every little thing she does is magic' zingen. Trillend van de zenuwen stond de studente naast de wereldberoemde artiest. 

3. Mark Rutte

Onze demissionaire premier is niet vies van een praatprogrammaatje. Afgelopen december schoof Mark Rutte aan bij Linda's Wintermaand en in 2011 zat hij tegenover Twan Huys. Rutte voelde zich tijdens zijn bezoek aan College Tour helemaal op zijn gemak tussen de Leidse rechtenstudenten. Dat gevoel was duidelijk wederzijds. De premier kreeg niet één, maar twee huwelijksaanzoeken voor zijn kiezen! Rutte had een einde kunnen maken aan zijn eeuwige vrijgezellenbestaan, maar beide verzoeken wees hij vriendelijk af. Jammer, was toch een mooie afsluiting van het interview geweest...

4. Robbie Williams 

In 2013 kreeg Twan Huys een belletje. Robbie Williams was in Nederland en had ruimte voor College Tour. Rijen studenten stonden voor de Paradiso in Amsterdam te trappelen om de popster het hemd van het lijf te vragen. In de uitzending vertelt Robbie over hoe hij was als scholier. Op zijn zestiende stopte hij met school, zonder diploma. “Ik hoop dat ik dyslectisch ben. Ik ben blij als ik dyslectisch ben, anders ben ik gewoon dom", aldus Robbie.

5. Willem Holleeder

Last but not least: de best bekeken aflevering van College Tour ooit. In 2012 keken 1,3 miljoen mensen naar het interview met Willem Holleeder. Het uitnodigen van een crimineel zorgde voor veel commentaar. De media-aandacht die Holleeder kreeg leidde tot de bijnaam 'knuffelcrimineel': het woord werd zelfs toegevoegd aan de Dikke van Dale. Sindsdien verscheen De Neus nog regelmatig op tv, alleen dan niet voor interviews...

De 5 beste gasten van College Tour ooit

College Tour is iedere dinsdagavond om 20.30 uur op NPO2 te zien. Zangeres Ilse de Lange wordt vanavond geïnterviewd. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder