• Hollywood
  • Harry Potter
  • DC

Fantastic Beasts-ster Ezra Miller hoort straf in rechtbank

Het laatste jaar gaat het niet bijzonder lekker met acteur Ezra Miller. De Fantastic Beasts-ster, en hoofdrolspeler in de nieuwe superheldenfilm The Flash, werd meerdere keren gearresteerd vanwege vechtpartijtjes én een inbraak. Gisteren hoorde de acteur hun (Ezra identificeert zichzelf als nonbinair) vonnis.

Ezra Miller

In mei vorig jaar kreeg de politie een klacht over een inbraak in de Amerikaanse staat Vermont. Ezra verliet hun (levensgevaarlijke) boerderij om bij de buurman een paar flessen drank te jatten. In eerste instantie ontkende Miller dat hen de drank gepikt had, hoewel de acteur wel op beveiligingsbeelden te zien was.

Ezra Miller in de problemen

Ezra werd aangeklaagd voor inbraak, waar een maximumstraf van 25 jaar op staat. De acteur sloot echter een deal: hen gaf toe ‘huisvredebreuk’ gepleegd te hebben, waar maximaal drie maanden op staat. Zo ver kwam het trouwens niet eens: Ezra kreeg een boete opgelegd van 500 dollar, en een proeftijd van een jaar. Miller moest de rechter ook beloven dat hen doorgaat met de behandelingen voor hun psychische problemen.

The Flash = gered

De rechtszaak is goed nieuws voor de makers van The Flash. De controverse rond Ezra Miller was een behoorlijk risico voor deze peperdure bioscoopfilm. Het is te hopen dat de acteur een beetje op het rechte pad kan blijven: na het aanvallen van een fan, het vechten in een karaokebar en geruchten over een sekte in hun boerderij is het geduld met Ezra bij veel mensen wel zo’n beetje op!

The Flash draait vanaf 21 juni in de bioscoop.