• Ophef
  • DC

Ophef rond Ezra Miller: Wat gebeurt er met The Flash?

Door Robin Heerkens
Ezra Miller

Zo snel als The Flash is, zo traag is studio Warner Bros. met het nemen van een beslissing: wat gaat er in godsnaam met The Flash gebeuren nu hoofdrolspeler Ezra Miller voor de zoveelste keer in opspraak is geraakt? Er schijnen drie scenario's te liggen.

Warner Bros. Discovery hakte bij een andere superheldenfilm wel genadeloos een knoop door: Batgirl werd keihard gecanceld. The Flash leeft ondertussen nog steeds. De film moet op 23 juni volgend jaar in première gaan, maar Ezra - die met hen/hun aangesproken wil worden - kwam deze week meerdere keren negatief in het nieuws. Daardoor zou de studio naar verluidt zijn gaan twijfelen over de release van de film. Joh!

'Inbraak, misbruik en vermissingen'

Even wat recente ontwikkelingen op een rij: maandag werd bekend dat Ezra in de Amerikaanse staat Vermont is aangeklaagd wegens inbraak en woensdag bracht tijdschrift Rolling Stone naar buiten dat de politie daar op zoek zou zijn naar een vermiste moeder en drie kinderen die op de boerderij van Ezra zouden verblijven. Eerder werd de acteur tot twee keer toe aangehouden in Hawaii en beschuldigden meerdere vrouwen wereldwijd hen van misbruik.

Drie mogelijke Flash-scenario's

Volgens "een bron met kennis van zaken" van The Hollywood Reporter, zijn er drie mogelijke scenario's die Warner Bros. zou kunnen uitvoeren met betrekking tot de Ezra-shitshow en het in première laten gaan van The Flash. Ten eerste heeft de studio aanwijzingen gekregen dat de 29-jarige professionele hulp zou willen zoeken. Als dat gebeurt, dan zou de acteur op een gegeven moment een interview kunnen geven waarin tekst en uitleg wordt gegeven. Hen zou dan daarna beperkt promotie doen voor The Flash, die dan wel gewoon in de bioscoop zal verschijnen.

Andere scenario's

Een andere optie? Die zal zich aandienen wanneer Ezra geen professionele hulp zoekt, aldus de insider. Warner Bros. brengt de film dan alsnog gewoon uit, maar laat hen geen grote rol spelen in de marketing of publiciteit van de film. Daarnaast zou de acteur in het vervolg niet meer gecast worden als The Flash in volgende projecten over de supersnelle superheld.

Zwaarste scenario

Het laatste scenario is meteen ook het zwaarste, weet The Hollywood Reporter. Als de situatie rondom Ezra verder verslechtert, is de studio genoodzaakt om de film compleet te schrappen. Alle opnames zijn namelijk al achter de rug en de acteur kan niet worden vervangen, aangezien die meerdere personages vertolkt en in bijna elke scène zit. Het zou dan de eerste keer zijn dat een film met zo'n budget (200 miljoen dollar) in de prullenbak belandt.

Bron: ANP/Veronica Superguide