Fans Expeditie Robinson woedend na 'slechtste finale ooit'

Door Robin Heerkens
Eva Cleven en Hugo Kennis in de finale van Expeditie Robinson 2019

Anticlimax. Dat is toch wel hét woord dat de grote finale van Expeditie Robinson volgens woedende kijkers op sociale media het beste beschrijft. Na een seizoen lang klagen mag het géén verrassing zijn dat ook de allerlaatste aflevering kan rekenen op bakken kritiek. 

Twitter loopt bijna over van kokende reacties. 'Slechtste finale ooit', klinkt het massaal in de comments. Voordat we verdergaan: over één ding is gelukkig wel bijna iedereen het eens: Hugo Kennis is de terechte winnaar. Goed, terug naar de beruchte finale. Die klopte dus van geen kanten...

Waarom die haat?

Wat is er in hemelsnaam gebeurd waardoor iedereen zo loopt ze klagen? Nou, dat zat 'm natuurlijk weer in de extreem lange live-uitzending met twintig reclameblokken tussendoor. En volgens deze kijkers viel de finaleproef ook enorm tegen. Hugo die op een gegeven moment geen speelmunitie meer heeft (terwijl dit in andere seizoenen gewoon werd aangevuld), Shary-An die na twee uur puzzelen uit het spel werd gehaald en Hugo die uiteindelijk wint nadat ook Eva Cleven haar schot tijdens een shoot-out mist. Anticlimax dus. 

Seizoen vol kritiek

Het mag zeker niet als een verrassing komen dat deze fans nog steeds én opnieuw woedend zijn. Dit seizoen kreeg al de nodige kritiek te verwerken. Meerdere keren klommen woedende fans op de barricade. Met valse proeven, rekensommen die niet kloppen, 'echte' Robinsons die geen kans maken én een mega-blunder waardoor de finalisten te vroeg bekend waren... hebben de kijkers nog een punt ook!