De kandidaten van Expeditie Robinson 2019 op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De kandidaten van Expeditie Robinson 2019 op RTL 4

Expeditie Robinson-kijkers woest na afvaller: ‘format moet écht anders’

|
|

Laatste update:

Kijkers laten geen spaan heel van Expeditie Robinson. Het regent boze berichten op de sociale media nadat de spelers in de uitzending van gisteren een 'echte Robinson' naar huis stuurden. 

Al weken klagen kijkers over de vele bondjes, tactische moves en het gekonkel van de spelers in Expeditie Robinson. Het zou dit seizoen zelfs 'naar' zijn om naar te kijken. De afvaller van gisteren - let op: spoilers volgen - zorgt voor de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen van woede. Tim Coronel moest vertrekken en volgens velen was hij juist een 'echte Robinson'. 

Boze kijkers

De kritiek richt zich dus vooral op het tactische element in Expeditie Robinson. Dat zou dit jaar véél te overheersend zijn. Dit zorgt er mede voor dat kijkers zelfs een week na dato nog steeds blij zijn dat Fien Vermeulen - koningin van de bondjes - eruit ligt. "Proeven verliezen heeft totaal geen gevolgen. Straks een winnaar die niks kan", zo klinkt het in de comments. 

Format

Ook krijgen de makers van Expeditie Robinson nu wekelijks gratis advies om het hele format om te gooien. Steeds meer mensen pleiten daarvoor. Zo moeten de 'echte Robinsons' meer kansen krijgen zodat de bondjes niet zomaar alle sterke spelers eruit kunnen wippen. Wat er precies moet veranderen? Daar zijn de meningen over verdeeld. Dát er iets moet veranderen, staat volgens menig kijker als een paal boven water...

Expeditie Robinson is elke zondag om 20:00 te zien op RTL 4.

Lees verder