UPDATE: RTL reageert op ophef ‘valse’ proef Shary-An in Expeditie Robinson

Door Robin Heerkens
Tim Coronel en Shary-An in Expeditie Robinson 2019

UPDATE: lees de reactie van RTL onderin dit artikel.Kijkers van Expeditie Robinson raken nog steeds niet uitgepraat over het duel tussen Shary-An en Tim Coronel op Finalisteneiland. Twitteraars wijzen op een pikant detail: kon Tim de proef van afgelopen zondag überhaupt wel winnen? 'Doorgestoken kaart!', zo klinkt het massaal.

Shary-An maakte zich al niet geliefd bij fans na één opmerking uit de laatste Expeditie Robinson, maar nu krijgt ze het weer zwaar te verduren. Grote vraag is: kon ze hier wel iets aan doen? Bekijk onderstaande afbeelding en je snapt direct wat we bedoelen. 

Hoe zit het?

Tim Coronel en Shary-An moesten hun voeten tijdens dit duel zo lang mogelijk van de grond houden. Zodra ze de grond raken, dondert er een emmer water naar beneden. Tim hield het niet vol, verloor en moest weer terug naar het Basis-kamp. Maar Shary-An, die we hier duidelijk met haar voeten op de grond zien zitten, bleef ongedeerd. Kon ze dit duel eigenlijk wel verliezen? 

Reactie RTL

Veel fans van Expeditie Robinson ergeren zich sowieso al enorm aan het seizoen tot nu toe. De vele bondjes werken enorm op de zenuwen (terwijl anderen ze juist wél kunnen waarderen). Maar de proeven? Die bleven altijd overeind staan en zorgden voor oude, vertrouwde spanning. Gevraagd naar een reactie, antwoordt een woordvoerster van RTL als volgt: "Er was gewoon eindredactie aanwezig tijdens het duel. Vals spelen had dus sowieso niet gekund. Daarnaast zie je, als je goed inzoomt, dat Shary-An niet met haar voeten op de grond zat. Kijk maar naar haar schaduw. Als ze tijdens het duel wél de grond zou hebben geraakt, zou die emmer bij haar natuurlijk ook gewoon zijn omgevallen." 

Expeditie Robinson is elke zondag om 20:00 te zien op RTL 4.