Ophef om rekensom in Expeditie Robinson: ‘klopt niet’

Door Robin Heerkens
Eva Cleven in Expeditie Robinson 2019 op RTL 4

Blijkbaar zorgde niet alleen de afvaller van gisterenavond voor ophef bij Expeditie Robinson-kijkers: ook de rekenproef, waarbij de kandidaten een som moesten maken, viel niet in de smaak. Hij klopt namelijk niet.

De kandidaten moesten een parcours afleggen, blokjes meesjouwen en daar uiteindelijk een erg ingewikkelde rekensom mee maken. Eva Cleven wist 'm uiteindelijk te winnen, maar volgens kijkers klopt deze som van geen kanten.

Rekenregels

De traditionele rekenregels (basisschool-materiaal!) werden blijkbaar niet of in ieder geval anders toegepast en daar snapt men helemaal niets van! Eva kwam uit op 1 en dat rekenden de makers goed. Fans die mee zaten te rekenen, komen echter allemaal op een ander getal uit: 31 1/3. 

Reacties

RTL heeft nog niet gereageerd op deze bevindingen. Toch lijkt het ons logisch dat de makers van Expeditie Robinson op voorhand aan iedereen vertelden hoe ze de som moesten oplossen zodat iedereen dezelfde methode gebruikt. Maar... kijkers wijzen ook op Tim Coronel (de afvaller van de avond) - die paste, zo lijkt het, wél andere regels toe. 

Expeditie Robinson is elke zondag om 20:00 te zien op RTL 4.