Westworld seizoen 4 Evan Rachel Wood

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Westworld seizoen 4 Evan Rachel Wood
Interview

‘Evan Rachel Wood raadde per ongeluk het verhaal van Westworld seizoen 4’

|
|

Laatste update:

Veronica Superguide zat met meerdere acteurs van Westworld om de tafel om het aankomende vierde seizoen te bespreken. Producer Lisa Joy onthulde dat Evan Rachel Wood als enige veel details van seizoen 4 goed raadde. “Sssst! Er zijn andere acteurs in de buurt!”

Westworld seizoen 4 start vanaf maandag 27 juni op HBO Max.

Lisa Joy en Dolores-actrice Evan Rachel Wood spraken samen over het aankomende vierde seizoen van Westworld. In de langlopende science-fiction serie van HBO ontsnappen robothosts zoals Dolores uit een westernthemapark en proberen ze langzaam maar zeker de wereld te veroveren.

Spoilers raden

Het complexe verhaal is volgens producer Lisa al grotendeels vanaf het begin uitgestippeld. De acteurs krijgen wel de ruimte om hun personages te verdiepen… ook al worden ze zo veel mogelijk in het duister gelaten over de plottwists en mysteries. “We zijn ontzettend wreed”, geeft ze lachend toe. “Alleen Evan is verschrikkelijk goed in het raden van spoilers, altijd al geweest.”

“Niet meer zo goed als vroeger hoor, nu de show veel groter en complexer is geworden”, voegt Evan Rachel toe. “Maar ik raadde wel al in het eerste of tweede seizoen plotdetails die nu in het vierde seizoen pas gaan gebeuren.”

Sssst!

Lisa reageerde als door een wesp gestoken op dat moment. “Ze kwam op een dag naar me toelopen in het westernstadje en begon te praten over haar vermoedens. Ik moest haar echt de mond snoeren, zo van: ‘Sssst! Er zijn andere acteurs in de buurt! Zeg niks tegen niemand’!”

Westworld-fans doen niets liever dan speculeren over de vele mysteries van de serie en sites zoals Reddit staan dan ook vol met de wildste theorieën. De Westworld-schrijvers proberen er niet door beïnvloed te raken al hebben de acteurs wel zo hun eigen theorieën, zoals Caleb-acteur Aaron Paul toegeeft. Hij verschijnt binnenkort ook weer als Jesse Pinkman in de laatste aflevering van Better Call Saul.

Aaron Paul Westworld

Acteurs zitten ernaast

“Ik was al fan vanaf seizoen 1 dus toen ik voor Westworld seizoen 3 bij de familie kwam, kon ik niet wachten om het script in handen te krijgen. En het hele seizoen dacht ik tijdens het filmen: ‘oh mijn god, we zitten in Futureworld’.” Aaron verwijst hier naar een futuristische versie van het Westworld themapark. Die kwam ook langs in de jaren 70-films gebaseerd op hetzelfde boek van Michael Crichton.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Eén grote fantheory

Aaron zat er uiteindelijk helemaal naast, net als veel fans. Ook Bernard-acteur Jeffrey Wright zag zijn theorieën meerdere keren in duigen vallen, al is hij daar niet teleurgesteld over. “In sommige opzichten is onze show één grote fantheory. Ik hou ervan hoe diep fans kunnen speculeren over Westworld.” De acteur, die recent ook te zien was in The Batman, legt uit dat veel scènes in Westworld zo gemaakt zijn dat ze op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden.

“Waar ik vooral van hou is dat fans connecties trekken met Westworld en de echte wereld. Dat ze hun levens vergelijken met die van, met name, de hosts uit de parken. Ik denk dat daar zeker wat raakvlakken tussen zijn en dat dit ook een van de bedoelingen van de schrijvers is.”

Jeffrey Wright Westworld

Mars

Bernard wordt in Westworld seizoen 4 weer bijgestaan door Ashley Stubbs, gespeeld door Luke Hemsworth. Hij pakt er zijn telefoon bij als we hem vragen naar z’n favoriete Westworld fantheory. “Hmm, ik lees hier dat ze denken dat Stubbs de held moet spelen in het volgende seizoen, in plaats van Bernard! Hahaha, maar als serieus antwoord, ik las een keer dat een kijker dacht dat het park op Mars was gebouwd. Dus dat Westworld zich al die tijd op een andere planeet afspeelt, dat klinkt cool.”

Westworld seizoen 4 is vanaf maandag 27 juni te zien op HBO Max. Iedere maandag verschijnt een nieuwe aflevering.

Lees verder