westworld seizoen 3

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
westworld seizoen 3

9 bizarre dingen die je nog niet wist over Westworld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Je mag je sinds kort weer elke week verheugen op een nieuwe aflevering van het derde seizoen van Westworld! Om de tijd tussen de afleveringen door te komen, zetten we in dit toplijstje graag wat fun facts voor je op een rijtje. Lees snel verder voor 9 bizarre dingen die je nog niet wist over HBO-serie Westworld!

1. Westworld is een remake

De HBO-serie is niet het eerste Westworld-project! Wist je dat er in 1973 al een Westworld-film verscheen? De film werd een hit, zodat er in 1976 een vervolg verscheen: Futureworld. Die opvolger bleek echter een flop… Toch verscheen er in 1980 een serie: Beyond Westworld. Hierin zien we hoe het hoofd van de beveiliging van Delos het opneemt tegen een kwaadaardige wetenschapper, die de robots in het park wil gebruiken om de wereld over te nemen. Helaas werd die serie ook niet zo'n succes...

2. Westworld met Arnold Schwarzenegger?

Ondanks het wisselende succes van de franchise zag Warner Bros. het idee van een nieuwe remake toch wel zitten. In 1996 werd J.J. Abrams aangetrokken als schrijver. Het lukte hem echter niet met een goed script te komen. Zodoende mocht Arnold Schwarzenegger het in 2002 proberen. Hij verliet het project echter toen hij werd verkozen tot gouverneur van Californië. In 2007 liet Quentin Tarantino weten dat hij de film aangeboden had gekregen… Uiteindelijk was het echter toch Abrams die met de wondere wereld van Westworld aan de slag ging. In 2013 kwam hij namelijk tot het bevredigende idee om er een serie van te maken!

Westworld Dolores Billy

3. Westworld meets Jurassic Park

We hebben je nog helemaal niet verteld van wie die eerste Westworld (1973) eigenlijk was! De film werd geschreven en geregisseerd door niemand minder dan auteur Michael Crichton. Jawel, de man achter Jurassic Park! Waarschijnlijk zijn er daarom vrij veel gelijkenissen tussen de twee franchises te benoemen: beide verhalen gaan immers over een pretpark met futuristische attracties, die doordraaien en de gasten aanvallen.

4. En Westworld meets Game of Thrones

Grappig genoeg staat Westworld ook in verband met die andere HBO-topper: Game of Thrones. Beide series danken hun theme song namelijk aan de Duitse componist Ramin Djawadi. Bonus fact: de beelden onder die theme song zijn bij beide series gemaakt door Elastic. En die verstaan hun vak wel! Kijk maar naar de nieuwe intro voor seizoen 3:

5. De Westworld-trein stopt in Utah

De gasten in Westworld arriveren geheel in stijl met de trein. Om die beelden te schieten, wordt gebruik gemaakt van een vrachtwagen, die over de weg Route 128 in de Amerikaanse staat Utah rijdt. Wanneer de acteurs uit het treinraampje kijken, zie je dus geen green screen! Zij kijken echt uit over het ruige landschap van Utah.

6. Clint Eastwood als Man in Black

Helemaal aan het begin van de productie van Westworld hadden de producenten Clint Eastwood op het oog voor de rol van de Man in Black. Wij zijn stiekem echter enorm blij dat familieman Ed Harris er uiteindelijk met de rol vandoor ging!

7. Viva Las Delos

De “pretparken” in de HBO-serie zijn geïnspireerd op de stad Las Vegas. Showrunners Jonathan Nolan en Lisa Joy zagen in Las Vegas een soort consequentieloze speeltuin. En dat "consequentieloze" is natuurlijk een cruciaal onderdeel van de Westworld-ervaring.

Westworld Man in Black Ed Harris

8. 40.000 dollar voor een ticket

Een dagkaartje voor het Westworld-park kost in de serie 40.000 dollar. Hoe we aan die wijsheid komen? Dat bedrag wordt benoemd in de derde aflevering van het eerste seizoen. Die 40.000 dollar is echter de startprijs… We weten namelijk ook dat je voor een Gold Package maar liefst 200.000 dollar per dag mag aftikken.

9. Verbod op doodgaan op Delos

De naam van het bedrijf dat eigenaar is van het Westworld-park is Delos. Toepasselijk genoeg is de naam van dit bedrijf gebaseerd op een Griekse mythe. In deze mythe is Delos een eiland waar het illegaal of verboden is om te sterven. Eigenlijk net als in Westworld, waar mensen (in principe…) niet gedood kunnen worden door de robots...

Westworld logo Da Vinci

Zit je al lekker in het derde seizoen van Westworld? Of moet je nog beginnen met kijken? Vergeet hoe dan ook niet om dit artikel vol feitjes over de HBO-serie te lezen!

Westworld seizoen 3 is vanaf nu wekelijks te zien, exclusief op Ziggo Movies & Series XL.

Lees verder