westworld seizoen 3

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
westworld seizoen 3

5 dingen die je moet weten over Westworld seizoen 3

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Westworld keert na ruim anderhalf jaar terug met het derde seizoen! De sciencefiction-serie van HBO start maandag 16 maart met de eerste aflevering op Ziggo Movies & Series XL en belooft alles op zijn kop te zetten. Deze 5 dingen moet je weten over Westworld S3!

Waar eindigde het tweede seizoen mee?

Het einde van Westworld seizoen 2 was explosief en verwarrend. De controle over Westworld was compleet verloren en de rebellerende hosts werden hard neergeslagen door de echte mensen. Toch wist Dolores te ontsnappen samen met memory cornerstones van nog een paar hosts. We weten nog niet precies wie allemaal, maar Bernard is sowieso ook ontsnapt uit het park. Dolores heeft hem herbouwd en hoopt dat hun onderlinge strijd ervoor zorgt dat de meeste hosts buiten schot blijven, terwijl zij probeert de mensheid te vernietigen.

5 dingen die je moet weten over Westworld seizoen 3

Ondertussen ontdekte The Man in Black, William, dat hij óók een host is! Maar daarbij moeten we wel zeggen dat de scène zich ver in de toekomst afspeelt. Hij ontmoet Emily die hem vertelt dat ze hem op ‘fidelity’ test. Op dat moment beseft hij dat zijn geest is overgezet naar een host-lichaam.

Westworld seizoen 3 wordt minder verwarrend?

Als je nu al in de war bent, trek een nummertje! Westworld seizoen 2 kreeg kritiek omdat mensen de vele verhaal- en tijdlijnen te ingewikkeld vonden. Schrijfster van de serie, Lisa Joy, heeft in een interview bevestigd dat seizoen 3 meer gestroomlijnd is. Geen verwarrende tijdlijnen meer; aflevering 1 speelt zich direct af na het einde van Westworld seizoen 2.

5 dingen die je moet weten over Westworld seizoen 3

Niet alle personages keren terug… maar deze wel!

Westworld heeft zoveel personages dat we ze niet allemaal terug gaan zien in het nieuwe seizoen. Je wilt tenslotte ook niet dat ze geen ruimte voor nieuwe rollen hebben. De meeste bekende acteurs keren wel terug in seizoen 3. We noemen: Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Thandie Newton, Tessa Thompson en Ed Harris. Ook de Nederlandse actrice Katja Herbers is terug in Westworld seizoen 3.

5 dingen die je moet weten over Westworld seizoen 3

Aaron Paul van Breaking Bad zit in Westworld seizoen 3

Het derde seizoen introduceert tevens een nieuw hoofdpersonage naast Dolores en Bernard. Caleb is een arme kruimeldief die probeert te overleven in de futuristische wereld en op een avond Dolores tegenkomt. Omdat hij goedhartig is en bij lange na niet genoeg geld heeft om ooit naar Westworld te zijn geweest, lijkt Dolores hem te vertrouwen.

Sowieso past de rol van kleine crimineel goed bij acteur Aaron Paul, die Breaking Bad-fans zullen herkennen als Jesse Pinkman. Laten we hopen dat hij net zo’n indrukwekkende acteerprestatie gaat neerzetten in Westworld seizoen 3!

5 dingen die je moet weten over Westworld seizoen 3

Een nieuw WO II themapark wordt geïntroduceerd

Niet iedereen ontsnapt naar de echte wereld. Maeve zien we in de trailers bijvoorbeeld in een ander themapark, waar bezoekers ook hun pleziertjes kunnen botvieren op de hosts. Dit park heeft alleen niet een western-thema maar een Tweede Wereldoorlog-setting.

Net als dat we moesten wennen aan de Japanse krijgers in Samurai World in het tweede seizoen, moet je voorbereid zijn op nazi’s in Westworld seizoen 3. Maeve kennende gaat ze weer een heleboel slachtoffers maken in het pretpark…

Een nieuwe aflevering van Westworld is vanaf 16 maart wekelijks te zien, exclusief bij Ziggo Movies & Series XL.

Lees verder