Eva Jinek noemt Noa Vahle de ultieme Nederlandse nepobaby

Nepobaby's, we horen het laatste jaar vrij veel over. Kinderen van beroemde mensen die snel carrière maken binnen hetzelfde vakgebied. Reden genoeg voor Eva Jinek om het er ook eens over te hebben in Jinek. En Eva hoeft niet lang na te denken over haar ultieme voorbeeld: De Mol-telg Noa Vahle.

Eva Jinek over Noa Vahle

Of ze Noa ook zo genoemd zou hebben als de fusie tussen Talpa en RTL wél was doorgegaan zullen we nooit weten. Maar in een poging om de kijker uit te leggen wat een 'nepobaby' is, noemde Eva Noa "de ultieme Nederlandse nepobaby". Noa is de dochter van Linda de Mol en tv-regisseur Sander Vahle en natuurlijk het nichtje van John. Technisch is daar geen speld tussen te krijgen. Noa is een nepobaby. Maar is dat slecht?

Vriendin van de familie

Gelukkig voor Noa zat er een vriendin van de familie aan tafel in de persoon van journalist Antoinnette Scheulderman, die dat toch probeerde te nuanceren. Antoinnette is een goede vriendin van Linda en werkte veel voor haar titels, waaronder haar tijdschrift, de Linda. En voor dat blad interviewde ze Noa ook vorig jaar, waarin ze een anekdote vertelde over haar beroemde familie. 

"Ze vertelde dat ze een mediaopleiding aan de Universiteit van Amsterdam deed en toen ging het over haar familie, over o.a. John de Mol. Docenten wisten niet dat zij de dochter en het nichtje van was."

Geluk met die achternaam

Antoinnette vindt dat Noa maar boft met die achternaam Vahle, omdat mensen daardoor niet direct weten dat ze uit die familie komt. Ook doet ze het anders dan haar moeder. "Ze komt niet van showtrappen af. Ze doet sport. Ze doet live televisie. Toevallig ken ik haar al lang sinds ze jong was. Ze is een supersportfreak. Ze weet er alles van." Al erkende ze in het interview met Antoinnette wel dat ze haar eerste baantje op een sportredactie te danken heeft aan haar beroemde familie.

Kruiwagen

En dat is ook precies het punt volgens Eva, de kans om binnen te komen. Antoinnette probeert nog te benadrukken dat je het daarna wel moet kunnen. Eva: "Dat is zo. Maar ik denk waar nepobaby over gaat is dat het van die begeerde plekken zijn, moeilijk binnen te komen, gesloten bastions. En als je een ouder hebt die daar in zit dan is het een totaal andere wereld." Antoinnette merkt ook op dat er vooral over geklaagd wordt bij mooie baantjes. "Als een zoon van een aardappelboer dat ook wil worden hoor je er niemand over."

Kwaliteit duurt het langst

Vervolgens gaat het dan toch weer om de kwaliteit van de persoon in kwestie en of je het kunt. En dat heeft Noa wel bewezen afgelopen jaar met haar optredens bij Vandaag Inside, De Oranjewinter en HLF8, het programma van neef Johnny. Vooral bij De Oranjewinter oogste ze veel lof met onverstoorbare houding in haar gesprekken met Derksen, Van der Gijp en Genee. Johan Derksen was dan weer een stuk minder te spreken over Antoinnette, die hij volledig afbrandde om de vragen die zij Rob Kemps influisterde bij de De 10 Vragen.

Jinek zie je op werkdagen rond 22.00 uur op RTL 4.