• VI

Veel lof voor SBS-ster Noa Vahle bij De Oranjewinter

Noa Vahle

Er zijn veel vooroordelen over Noa Vahle, de sterverslaggever van Vandaag Inside, die momenteel het WK in Qatar verslaat voor SBS 6. Dat heeft natuurlijk alles te maken met haar familiebanden, maar ze bewijst iedereen het tegendeel.

Ja, ze is de dochter van Linda de Mol. En ja, ze is dus ook het nichtje van Talpabaas John de Mol. En die achternaam heeft ze van haar vader Sander Vahle, die een bekende televisieregisseur is in Hilversum. Dus die tv-carrière zal haar wel zijn aan komen waaien toch? Het enige probleem met die bewering? Ze doet het echt hartstikke goed. En dat vindt zélfs Angela de Jong.

Ervaren kracht

Haar baan bij SBS is ook helemaal niet haar eerste ervaring bij de tv. Al in 2019 begon ze bij BNNVARA als producer bij documentairemaker Sinan Can. Toen zei ze nog dat geen plannen had om ook vóór de camera te verschijnen, maar daar is ze dus inmiddels over van gedachten veranderd. In 2021 kreeg ze bij HLF8, toen nog van neef Johnny, een eigen sportrubriek. Daarna was ze ook nog even sidekick bij het radioprogramma Morning Glory op 3FM. Nadat ze inmiddels als redacteur werkte bij Vandaag Inside werd ze dit jaar toch weer voor de camera's getrokken. Al duurde dat volgens Johan Derksen even door het hele gedoe rondom The Voice. Inmiddels doet ze dus verslag van het WK in Qatar voor SBS. En daarmee oogst ze ook veel lof bij kijkers.

Angela is fan

Vanavond werd die lof nog even afgetopt bij De Oranjewinter, de WK-vervanger van Vandaag Inside, waar Noa dus dagelijks te zien is. Deze week schreef Angela positief over Noa in haar column in het AD, die voor de rest van Noa's familie vaak weinig zoete woorden over heeft. Dat was Wilfred Genee ook opgevallen. "Je bent enthousiast over Noa begrijp ik? Toch? Nepotisme heb je wel gezegd, maar tegelijkertijd, ze doet het hartstikke goed."

Angela: "Laten we eerlijk zijn. Welke andere 22-jarige zou zoveel hebben kunnen doen dit jaar als zij doet? Met een andere achternaam." John de Mol-woordvoerder Johan Derksen: "Nou, ze heet Vahle." Angela: "Ja, maar die vader is ook heel bekend in deze contreien." Intussen hoort Noa het met een grijns allemaal aan, die vanuit Qatar meeluistert, omdat ze zo gaat vertellen over de dag daar.

Goed opgeleid

Angela is nog niet klaar. "Ik vind haar het heel leuk doen. En ik vind het knap, want je moet elke keer maar weer voorbereid zijn op een of andere schunnige opmerking hier aan tafel. En dat doet ze goed." Johan: "We hebben dat meisje goed opgeleid hier." Angela: "Dat blijkt, ja. En 22. Ik moest het drie keer opzoeken. Maar ze is echt 22."

Johan is ook onder de indruk. "Vanaf het eerste moment dat ze het deed, deed ze het meteen goed. Heel gek." Waarop Wilfred vraagt waarom dat gek is. "Goede genen", roept Angela intussen, die blijkbaar tóch iets goeds heeft te zeggen over Noa's familie. Maar Johan blijft er bij: "Dat heb jij ook niet gehad. Je moet altijd een beetje je ervaring opdoen. Maar zij ging voor een camera staan en poep, het kwam er zo uit."

Als Noa dan eindelijk op camera mag reageren op deze loftuitingen komt ze er direct goed in. "De druk wordt wel opgevoerd nu", zegt ze lachend. Om vervolgens onverstoord te doen waarvoor ze is ingehuurd, verslag doen van de WK-dag.

De Oranjewinter zie je nog het hele WK elke avond op SBS 6 rond 22.00 uur.