• VI

Noa Vahle draagt OneLove-band en krijgt lof van kijkers

Door Finn Bonis
Noa Vahle in Vandaag Inside

Verslaggeefster van De Oranjewinter Noa Vahle droeg gisteravond de OneLove-band op live-tv. Eerder die avond besloot de KNVB af te zien van het dragen van de band, nadat de FIFA dreigde met een gele kaart voor degene die hem droeg.

Lofzang

Het dragen van de band zorgde voor veel lof op social media voor de verslaggeefster. “Noa toont meer ballen dan Van Dijk door de band wél te dragen. En de ‘stoere mannen’ van Oranje haar maar boycotten, laffe zakken”, zegt een twitteraar.

KNVB zwicht

De KNVB had eerder aangekondigd dat aanvoerder Virgil van Dijk met de band zou spelen. Nu kwam de FIFA gisteren met een aankondiging dat ze de band niet wilde zien en dat degene die hem draagt met geel bestraft wordt. De KNVB zag daarna af van het bandje.

 

‘Als ze zo'n hekel hebben aan vrouwen ga ik juist’

Noa had eerder al aangegeven niet onder de indruk te zijn van het bekritiseerde land. “Ik snap wel dat er discussie is vanwege het feit dat zij uitspraken hebben gedaan over het zijn van vrouw. Ik denk dan: ‘als ze zo'n hekel hebben aan vrouwen ga ik juist’. En dan ga ik daar wel mijn werk doen en dan ga ik dat op de best mogelijke manier doen.

De Oranjewinter is elke avond te zien om 21.55 uur op SBS6.