Erica Meiland ‘zwaar teleurgesteld’ in Chantal Janzen

Erica Meiland en Chantal Janzen bij Jinek

Erica Meiland en Chantal Janzen botsten vorig jaar aan tafel bij Eva Jinek, en Erica is er nog steeds teleurgesteld over. Op de Libelle Zomerweek werd Erica geïnterviewd: ‘Ik vond Chantal altijd heel leuk, maar dan denk ik: jij begrijpt het niet goed.’

Erica Meiland schreef in haar biografie dat ze niets opheeft met hoofddoekjes, omdat ze een symbool zouden zijn van vrouwenonderdrukking. Meiland omschreef vrouwen in een traditionele boerka als ‘pinguïns’, en dát vonden veel mensen nogal beledigend/kwetsend/kinderachtig/etcetera.

Chantal Janzen en Eva Jinek vonden Erica nogal kort door de bocht gaan, en gingen met haar in discussie. Janzen vond dat Erica niet kon stellen dat geen één islamitische vrouw graag een hoofddoek draagt. De discussie was vrij beschaafd, maar Erica heeft er toch een slecht gevoel aan overgehouden.

Zelfs Angela de Jong, die altijd haar mondje wel bij heeft, wist niet zo goed wat ze met de discussie aan moest.

‘Chantal begrijpt het niet’

In het interview op de Zomerweek begon Erica er nog eens over. ‘Daar was ik zwaar in teleurgesteld. Ik vond Chantal altijd heel leuk, maar dan denk ik: jij begrijpt het gewoon niet goed, je hebt je er niet in verdiept.’

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.