• Nieuws

Angela de Jong verbaasd over rel Erica Meiland en Chantal Janzen

Angela de Jong

Tv-criticus Angela de Jong zat met haar oren te klapperen vanwege de moord die Erica Meiland beraamde op haar echtgenoot Martien. Toen ze begon over de hoofddoekjes brak het koude zweet De Jong uit. ‘Voelde ik nou bewondering of vond ik haar naïef?’, schrijft ze in haar Algemeen Dagblad-column.

In de aanloop naar de boeklancering van Erica Meiland was er een hoop ophef over uitspraken over hoofddoeken. Erica vindt ze een teken van “onderdrukking van de vrouw” en is daar eigenlijk niet van gediend. De uitspraak trok een hoop kritiek aan, en de afgelopen dagen werd de familie Meiland zelfs bedreigd.

Bericht wordt geladen...

Angela de Jong noemt kritiek op de Islam momenteel hét taboe in de Nederlandse media. “Een rochelende en hoestende antivaxer wordt op menig podium welwillender ontvangen dan iemand die het waagt te zeggen dat ze een hoofddoek een teken van onderdrukking vindt.”

Pittige discussie bij Eva Jinek

In Jinek leidden deze uitspraken tot een discussie tussen Erica en Chantal Janzen, waarna Janzen online óók de volle laag kreeg. Opmerkelijk, volgens De Jong: “Tegelijk blijf ik het vreemd vinden dat het kamp dat de mond vol heeft van vrijheid van meningsuiting op tilt slaat als Chantal Janzen óók haar mening geeft.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Volgens De Jong geeft dat momenteel het niveau van de discussie aan, “En dat is zonde."