Erica en Martien Meiland

Veronica Superguide logo
Erica en Martien Meiland

Bedrijf stopt samenwerking familie Meiland na Islam-uitspraken Erica

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

UPDATE: Lees hier de reactie van Erica Meiland

Het originele artikel gaat hieronder verderHallmark kwam eerder dit jaar met een grootse Chateau Meiland-samenwerking: het kaartenbedrijf verkocht onder meer kaarten met bekende catchphrases als 'Wat goed' en 'Meid, net doen of je gek bent'. Inderdaad: verkocht. Het bedrijf trok de stekker uit de samenwerking na Erica Meilands controversiële Islam-uitspraken.

Kaarten, kaarten, kaarten!

Dat blijkt uit een reactie die het bedrijf aan De Kanttekening gaf. "Wij sluiten niemand uit en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet. Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten offline te halen."

Hoe het begon

Hoe het eindigde

Bedrijf stopt samenwerking familie Meiland na Islam-uitspraken Erica

Ophef over Islam-uitspraken Erica Meiland

De ophef even gemist? "Ik kan niet tegen een hoofddoek", liet Erica optekenen in haar onlangs uitgekomen biografie 'De Motor achter De Meilandjes' van Jan Dijkgraaf. Ook een boerka trekt de Meiland-realityster totaal niet. "Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?" Erica gelooft niet dat moslimas er zelf voor kiezen om zich “helemaal te bedekken”. De oorsprong ligt volgens haar bij “de zwakte van de man”.

Ex Sander mengt zich in ophef

Hallmark handelde snel! Wie nu de speciale Meiland-producten op de site wil checken, krijgt een 404-error. Ook een speciaal Meiland-interview dat het bedrijf op de site plaatste, is eraf gehaald. Wat Erica van deze stopzetting vindt, is nog niet bekend. Ze heeft nog niet publiekelijk gereageerd. Haar ex Sander - die op oorlogspad is nadat Erica naar 'm uithaalde in hetzelfde boek - wél. Hij blikte via Twitter vooruit op het 'einde' van Chateau Meiland na deze nieuwe ophef. "Zowel in Hengelo als op het Chateau werden er doorlopend rascistische opmerkingen gemaakt", voegde hij er ook nog aan toe.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder