Erica Meiland

Veronica Superguide logo
Erica Meiland

Erica Meiland reageert op Hallmark-cancel: 'Wordt vervolgd'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Kaartenbedrijf Hallmark kapt met hun Chateau Meiland-partnership na de anti-islamuitspraken van Erica Meiland, zo schreven we gisteren. Nu heeft Erica zelf ook gereageerd op de plotselinge cancel en ze lijkt... vrij verbaasd.

Na berichtgeving van De Kanttekening.nl - die stelde dat meerdere moslima's bij Hallmark aan de bel trokken na Erica's controversiële hoofddoek-uitspraken - gaf het bedrijf een statement aan diezelfde site. "Wij sluiten niemand uit en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet. Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten offline te halen", klonk het, maar Erica hoorde dit gisteren blijkbaar óók voor het eerst.

Erica reageert op ophef

De Chateau Meiland-ster gaf een reactie aan Shownieuws. Ze vertelt onder meer dat Hallmark zonder overleg met haar de stekker eruit trok. "Ze zijn even in beraad en tijdens het beraad hebben ze de collectie offline gehaald", aldus Erica, die het er niet bij laat zitten. "Wordt vervolgd. We leven in een vreemde maatschappij tegenwoordig..."

Wat zei Erica eigenlijk?

De Meiland-kaarten met hysterische catchphrases als 'Wat goed' en 'Meid, net doen of je gek bent' zijn dus keihard uit de online schappen getrokken, maar waar viel Hallmark dan precies over? "Ik kan niet tegen een hoofddoek", vertelde Erica in haar onlangs uitgekomen biografie 'De Motor achter De Meilandjes'. Ook een boerka trekt ze totaal niet. "Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?" Erica gelooft niet dat moslimas er zelf voor kiezen om zich “helemaal te bedekken”. De oorsprong ligt volgens haar bij “de zwakte van de man”.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder