Chateau Meiland: kasteel van Martien en Erica éíndelijk verkocht!

Martien en Erica Meiland

Martien en Erica Meiland zaten lange tijd met hun Franse kasteel in de maag, maar er is goed nieuws! ‘Chateau Meiland’ is definitief verkocht! De makelaar van de Meilandjes overhandigde vandaag officieel de sleutel aan de nieuwe bewoners.

RTL Boulevard had beelden van de sleuteloverdracht, waarin Erica Meiland aangaf inmiddels ‘klaar te zijn om afscheid te nemen’ van het kasteel. ‘We zijn hier nog een aantal dagen geweest, eerst was ik nog een beetje emotioneel. Ik dacht: Oh ja, dit moet ik achter gaan laten. We hebben nog een rondje gelopen dat ik altijd met de honden deed. Ik ben er klaar voor.’

Chateau Marillaux was dé locatie van Chateau Meiland: de Meilandjes runden hier hun bed & breakfast én werden een reality-fenomeen. De familie vond het horeca-leven uiteindelijk tóch wel erg zwaar, en verhuisden in 2020 naar Hengelo. Door gedoe met de gemeente verkochten ze hun boerderij dáár ook, en streken ze neer in Noordwijk (waar ze bijna meteen wéér een ander huis kochten).

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Kasteel te koop

Hun beroemde kasteel stond al die tijd te koop, maar de familie raakte het moeilijk kwijt. Pas na een paar prijsdalingen werd Chateau Marillaux verkocht aan mensen die óók een bed & breakfast willen leiden.

Tijdens hun verblijf in Frankrijk, om de verkoop af te sluiten, sprak de familie óók af met Nadège. De oud-huishoudster van de familie lag in het verleden wel eens met Erica en Martien overhoop, maar sinds er darmkanker bij Nadège werd geconstateerd haalden de kemphanen de banden weer een beetje aan.