Frits Spits in Sterren op het Doek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Frits Spits in Sterren op het Doek

Emotionele Frits Spits in Sterren op het Doek

|
|

Laatste update:

Özcan Akyol heeft een legendarische gast in Sterren op het Doek: DJ Frits Spits. We leren de radiomaker vanavond goed kennen, en hij vertelt een emotioneel verhaal over zijn familie én zijn overleden vrouw Greetje.

In de teaser tovert Akyol een boek tevoorschijn, dat is geschreven door Spits’ moeder. “Dat heeft ze geschreven over de Irene Brigade, daar maakte mijn vader deel van uit.” Dit legeronderdeel bestond uit Nederlanders die de Duitse bezetting wisten te ontvluchten.

“Uiteindelijk zijn ze in Zwitserland terechtgekomen. Daar is mijn oudste zusje geboren in Montreux. Dat is later voor onze familie een soort pelgrimsplaats geworden, waar wij de as van mijn ouders hebben verstrooid.”

Radiolegende Frits Spits geeft zich bloot

Via-via komt het gesprek op het overlijden van Frits’ vrouw Greetje, in 2018. “Daar heb ik ze verteld dat mijn vrouw was overleden… God, je overvalt me met dit boek!”

Sterren op het Doek lijkt een geweldige uitzending te worden met de levende radiolegende Frits Spits.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Drie kunstenaars zullen de radiomaker vastleggen op doek, waarna Spits zelf de winnaar kiest. In het verleden zorgde dit nog wel eens voor gezeur, maar over het algemeen staat het programma garant voor prima televisie.

Sterren op het Doek is vanavond vanaf 20:35 uur te zien op NPO2.

Lees verder