Frits Spits afwezig bij radioshow vanwege overlijden van vrouw

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Frits Spits afwezig bij radioshow vanwege overlijden van vrouw

Frits Spits afwezig bij radioshow vanwege overlijden van vrouw

|
|

Laatste update:

Het NPO-radioprogramma De Taalstaat moest het vanochtend zonder presentator Frits Spits (70) stellen. Tragisch genoeg is de echtgenote van Frits gisteren overleden.

‘Helaas zonder Frits’

Margriet Vroomans presenteert de radioshow dit keer. "Helaas zonder Frits Spits en dat heeft een droeve reden. Zijn vrouw Greetje is gisteren overleden. Wij wensen Frits en zijn familie veel sterkte", zei Margriet bij aanvang van het wekelijkse radioprogramma over de Nederlandse taal.

Ziekbed

De vrouw van Frits was al een lange tijd ziek. "Hij kan er niet zijn omdat zijn vrouw ernstig ziek is. Daarom open ik ook vandaag de slagboom die toegang geeft tot de Taalstaat", legde zijn vervanger Bert Kranenbarg vorige maand uit toen Frits thuis bij Greetje bleef omdat het slechter ging.

Jeugdliefde

Frits Spits presenteert De Taalstaat sinds 2014 elke zaterdag van 11:00 uur tot 13:00 uur op NPO Radio 1. Hij leerde zijn vrouw Greetje kennen tijdens zijn schooltijd, ze zaten vroeger bij elkaar in de klas. Ze waren ruim 45 jaar getrouwd. Hoe oud Greetje geworden is, is vooralsnog onbekend.
Ook is Frits een spraakmakende en graag geziene gast in RTL Late Night. Vorig jaar won hij de Gouden Harp tijdens de Buma Awards, waarna hij - met een trotse Greetje in het publiek - in de talkshow van Humberto Tan verscheen. Bekijk het fragment in onderstaande video.

Lees verder