Emilia Clarke

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Emilia Clarke

Huh? Emilia Clarke werd gepusht om naaktscènes te doen in Game of Thrones!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Emilia Clarke schittert momenteel in de kerstfilm Last Christmas, maar we kunnen haar natuurlijk vooral als Khaleesi Daenerys Targaryen in Game of Thrones. De actrice trok regelmatig haar kleren uit voor de camera maar nu blijkt dat ze daar enorme moeite mee had! “Ik ging huilen op de wc”.

Veel naaktscènes

De 33-jarige Game of Thrones-actrice vertelt openhartig over het probleem in de podcast Armchair Expert van Dax Shepherd. Volgens Emilia Clarke werd ze verrast door de vele naaktscènes die van haar gevraagd werden. Daar kwam ze pas achter toen ze de scripts las. In Nederland gaat er trouwens ook weleens een BN’er helemaal naakt.

Huilen op de wc

“Je wilt de fans toch niet teleurstellen?” zeiden de Game of Thrones-bazen tegen Emilia toen ze een keer protesteerde. De actrice was vers van de toneelschool toen ze begon aan de epische HBO-serie; daardoor durfde ze in het begin niet te veel kritiek erop te hebben, ook al had ze er enorme moeite mee.

“Los van de naaktheid, heb ik het hele eerste seizoen gedacht dat ik het niet waard was om iets te eisen. (…) Ik ging huilen op de wc en kwam dan vervolgens terug om de scène te spelen en deed alsof alles helemaal goed was.”

Hulp van Jason Momoa

Emilia Clarke was het meeste naakt met Jason Momoa, die haar man Khal Drogo speelt in seizoen 1. De acteur - tegenwoordig ook bekend van Aquaman – was een grote steun voor de actrice en hielp haar door de naaktscènes. "Het was absoluut moeilijk. Daarom waren de scènes met Jason geweldig, omdat hij zei ‘nee, lieverd, dit is niet goed.’” Wist je trouwens dat deze 7 acteurs het ‘echt’ deden in hun seksscènes.

House of Dragons

Game of Thrones toonde in de latere seizoenen veel minder naakt, al hadden fans wel om andere redenen veel kritiek op het laatste seizoen. Er wordt momenteel gewerkt aan een prequelserie met de titel House of Dragons. Daarin speelt Emilia Clarke niet meer, maar je kunt haar nu wel zien in Last Christmas.

Lees verder