Kit Harington als Jon Snow in Game of Thrones

Veronica Superguide logo
Kit Harington als Jon Snow in Game of Thrones

Omstreden slotseizoen Game Of Thrones wint Emmy voor beste dramaserie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vannacht werden in Los Angeles de Primetime Emmy Awards uitgereikt. En daarbij viel Game of Thrones flink in de prijzen!

Tyrion

Het laatste seizoen van Game Of Thrones is bekroond met niet minder dan twaalf Emmy Awards. De serie won onder de prestigieuze televisieprijs onder meer in de categorieën Beste Casting, Beste Muziek en Beste Kostuums. Ook Peter Dinklage mocht een beeldje naar huis nemen. Hij won een Emmy voor zijn rol als Tyrion Lannister. Daarnaast ging de fantasyhit aan de haal met de belangrijkste prijs van de avond: de Emmy voor Beste Dramaserie. Op Instagram werd de overwinning door Carice van Houten en haar collega’s uitgebreid gevierd!

Afscheidsfeestje

Game Of Thrones versloeg in de categorie Beste Dramaserie zwaargewichten als Better Call Saul, Bodyguard, Killing Eve, Ozark, Pose, Succession en This Is Us. Door de prijzenregen liet HBO de concurrenten Netflix en Amazon ver achter zich. De overwinning voor Game of Thrones is niet helemaal onomstreden. Het slotseizoen viel op zijn zachtst gezegd niet bij iedereen in de smaak. Maar dat de serie na al die jaren een mooi afscheidsfeestje verdient, daar is iedereen het wel over eens!

Lees verder