Netflix maakt einde aan gratis delen account, abonnees krijgen e-mail

Als je een abonnement hebt op Netflix, kun je vandaag een mailtje in je inbox verwachten. De streamingsdienst maakt namelijk een einde aan het gratis delen van je account. Wil je wel meehoppen op het account van een ander, dan moet je daar extra voor betalen.

Netflix delen gratis abonnement
© BrunoPress

Nederlandse abonnees van streamingdienst Netflix kunnen hun account dus helaas niet langer meer delen met mensen buiten hun huishouden, zo staat in een e-mail die de streamingdienst vandaag rondstuurt. Van de meest sexy Netflix & chill-series kan je bijvoorbeeld dus niet zomaar meer gratis meegenieten. Netflix had al langer plannen om het delen van accounts te stoppen, om zo meer inkomsten te krijgen. 

3,99 extra

Van Netflix krijg je de mogelijkheid apparaten die buiten je eigen huishouden worden gebruikt, te verwijderen van het account. Wil je toch een account delen met iemand buitenshuis, dan kan je iemand voor 3,99 euro extra toevoegen aan het abonnement. Een mogelijkheid is om het profiel over te dragen naar een nieuw betaald lidmaatschap, om bijvoorbeeld toch de beste miniseries op Netflix te volgen.

In Spanje begonnen

Als je de boodschap van Netflix negeert, zul je uiteindelijk je huishouden moeten verifiëren. Netflix bepaalt het huishouden op basis van de locatie waar je inlogt op het platform en het ip-adres dat je gebruikt. Spaanse abonnees hebben al sinds februari meer voor hun abonnement moeten neerleggen, omdat Netflix de verandering daar al heeft doorgevoerd.