Dwayne Johnson knalt als Black Adam het DC-universum binnen!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dwayne Johnson knalt als Black Adam het DC-universum binnen!

Dwayne ‘The Rock’ Johnson deelt releasedatum Black Adam

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Binnenkort beginnen de opnames van Dwayne Johsons eerste film in het DC-universum. De acteur zette op Instagram het eerste beeld én kwam met een releasedatum voor Black Adam! Shazam!

De nieuwe superheldenfilm met The Rock verschijnt op 22 december 2021. Dwayne Johnson meldde dit zelf op zijn Instagram-pagina.

Johnson vertelde dat hij op jonge leeftijd Superman leerde kennen; volgens hem de ‘grootste superheld ooit’. Hij besefte al snel dat deze rol nooit voor hem weggelegd zou zijn, al was het maar vanwege zijn opvliegende karakter (al is hij tegenwoordig een stuk rustiger).

Black Adam

Black Adam combineert volgens Johnson zijn ideale held: de kracht van Superman, maar minder kalm en rechtvaardig dan de ‘man van staal’, en een stuk opvliegender! Black Adam kreeg dezelfde powers als de held Shazam, maar zet deze vooral in voor wraak.

We vroegen ons aanvankelijk af of Black Adam als schurk te zien zou zijn in Shazam! 2, maar nu blijkt Dwayne Johnson dus echt zijn eigen superheldenfilm te krijgen. Black Adam is in de comics voornamelijk als schurk gebruikt, maar de laatste tijd wordt hij meer neergezet als een ‘anti-held’.

In de film met The Rock zien we hem dus hoogstwaarschijnlijk als held met een paar scherpe randjes. Het zou ons ook niet verbazen als Dwayne Johnson ook even te zien is in de opvolger van Shazam!, waar ook al aan wordt gewerkt.

Lees verder