Nieuwste DC-film Shazam! juichend ontvangen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuwste DC-film Shazam! juichend ontvangen

Nieuwste DC-film Shazam! juichend ontvangen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In Amerika zijn de eerste recensies opgedoken voor de nieuwste DC-film Shazam! en die wordt daar juichend ontvangen. De komische film over een jongen die als hij “Shazam!” zegt verandert in een onkwetsbare superheld heeft op dit moment 93% positieve recensies. Daarmee staat de kinderheld op gelijke hoogte met Wonder Woman, wat tot nog toe de best ontvangen film uit het DC-Universe was.

Vrolijke toon

Met Shazam! zet DC zo de koers voort die het met Aquaman ingeslagen was: het mag allemaal wat minder duister en serieus, en er mag eindelijk ook gelachen worden. Aangezien Jason Momoa’s drijfnatte DC-held goed was voor de grootste kerstklapper van 2018 belooft dat dus ook veel goeds voor de succeskansen van Zachary Levi’s goedgemutste superpuber. Het leek ook al wel duidelijk dat Warner en DC het volste vertrouwen in de film hadden, anders hadden ze de releasedatum niet zo tussen twee grote films van concurrent Marvel in gepland.

Voorzichtigheid geboden

Toch moeten we nog een beetje een slag om de arm houden hier, want ook Aquaman werd aanvankelijk juichend ontvangen. Nadat er meer recensies binnenstroomden kelderde de Rotten Tomatoes-score al flink, en staat hij nu op 65% positieve recensies – goed voor een DC-film, maar nog steeds lager dan welke film uit het Marvel Cinematic Universe dan ook. Soms kunnen filmstudio’s in Amerika handig Rotten Tomatores-scores manipuleren door vooral goedgezinde reporters van fanblogs uit te nodigen voor de eerste screenings, en een film pas later te vertonen aan meer serieuze filmrecensenten van vakbladen en dagbladen. Dat lijkt in het geval van Shazam! niet het geval omdat er ook al volop juichende reacties zijn van vakbladen als Variety en Hollywood Reporter.

Vanaf 4 april kunnen we erover meepraten, want dan komt Shazam! ook de Nederlandse bioscopen ingevlogen.

Lees verder