Speelt Dwayne 'The Rock' Johnson Black Adam in Shazam 2?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Speelt Dwayne 'The Rock' Johnson Black Adam in Shazam 2?

Krijgt Dwayne 'The Rock' Johnson hoofdrol in Shazam 2?

|
|

Laatste update:

Dwayne ‘The Rock’ Johnson krijgt eindelijk een hoofdrol in een superheldenfilm. De acteur heeft bevestigd dat hij definitief in de huid kruipt van de antiheld Black Adam.

Black Adam is de tegenhanger van de superheld Shazam. De oude Egyptenaar kreeg in het verleden precies dezelfde krachten als Shazam: supersnelheid, -kracht, -intelligentie en onverwoestbaarheid. De superpowers stegen hem helaas naar het hoofd waardoor hij vond dat hij de wereld wel kon regeren. Shazam en Black Adam namen het regelmatig tegen elkaar op maar omdat ze twee zijden van dezelfde munt zijn kunnen ze elkaar niet vernietigen.

Dat belet ze trouwens niet om het te proberen!

Dwayne Johnson wordt al jarenlang genoemd als de ideale acteur om Black Adam te spelen, maar het kwam er nooit van. Tot nu, want het project zal medio 2020 beginnen! Johnson meldde dit zomaar even op Twitter nadat een fan een ‘Black Adam’-beeldje van de acteur maakte.

Op het moment is nog niet helemaal duidelijk of Dwayne Johnson de rol van Black Adam speelt in zijn eigen film, óf dat het gaat om een vervolg op Shazam! Johnson zou de ‘frenemy’ van Shazam eigenlijk in de eerste film al spelen, maar dit ging uiteindelijk niet door. Shazam leek te veel op Superman, waardoor DC bang was dat twee vergelijkbare films in korte tijd elkaar zouden bijten. Daarnaast was er gedoe over de originele naam van Shazam (Captain Marvel!) terwijl Marvel een heldin met dezelfde naam heeft!

Shazam!

De hardwerkende Johnson had geen tijd om hier allemaal op te wachten waardoor de kans op Black Adam verkeken raakte. Nu komt het er dan tóch van! Shazam was eerder dit jaar een behoorlijk succes, dus het is logisch dat er ineens vaart achter gezet wordt. Zachary Levi meldde vorig jaar al dat de opnames van Shazam 2 medio 2020 zouden starten, dus het lijkt erop dat Johnson hierin gaat spelen, maar het is nog niet waterdicht.

Of The Rock nou de slechterik speelt in Shazam 2, of dat hij zich eerst mag profileren in zijn eigen avontuur blijft dus nog gissen… In elk geval is het goed nieuws voor superheldenfans!

Lees verder