• Stranger Things
  • Hollywood

Oeps! Makers Stranger Things erkennen fout in seizoen 4

Stranger Things

Na lang wachten kunnen fans eindelijk weer genieten van Stranger Things. Het vierde seizoen staat sinds 27 mei op Netflix en de echte fanatiekeling heeft alle afleveringen misschien al wel gezien. En daar was wel een heel pijnlijk foutje gemaakt. 

Een grote groep aan die hard-fans van de serie viel het al op: iedereen is Wills verjaardag vergeten! In de tweede aflevering van het seizoen zien we hoe Will, Eleven en Mike samen in de skatehal zijn én komt de datum 22 maart heel klein en onopvallend in beeld. Niets te onopvallend voor fans vanaf het eerste uur, want in seizoen 2 van Stranger Things wordt al duidelijk dit de verjaardag van Will is. Hoe kan het nu gebeuren dat zélfs zijn eigen broer Jonathan en moeder Joyce de speciale datum vergeten? Sneu!

'Het is een fout'

Dat het een grote fout in de serie was -en niet hoorde bij de verhaallijn in het vierde seizoen- geven de makers van Stranger Things nu ook toe in een interview met Variety. En de uitleg was heel simpel: de Duffer Brothers waren de verjaardag ook gewoon vergeten. ''We love Will and we don't want people to think we don't love Will because we forgot'', vertellen de filmmaker-broers. 

Nieuwe verjaardag

De Duffer Brothers geven aan dat het misschien handig is om iemand in te huren om zulke kleine details te checken. George R.R. Martin (van Game of Thrones) en Stephen King (van onder andere IT) hebben al wél zulke mensen in dienst. ''We need that'', vertellen de makers. En wat ze nu gaan doen met Wills verjaardag? ''We're thinking his new birthday is going to be May 22nd.'' En nu niet meer vergeten dan!

Het zal Noah Schnapp, de acteur die Will speelt, niet veel doen, want de castleden verdienen toch al bakken met geld die het kleine foutje al snel doet vergeten. En het is nog heel even geduld tot deel twee van het vierde seizoen op Netflix verschijnt, maar als we David Harbour (politiecommissaris Jim Hopper in Stranger Things) mogen geloven, wordt het einde in ieder geval hartstikke mooi. En fijn: we kunnen een stuk langer genieten van de hitserie dit seizoen!

Stranger Things seizoen 4, Volume 1 is nu te zien op Netflix. Volume 2 verschijnt op 1 juli 2022 op de streamingdienst. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP