Dit is de winnaar van Heel Holland Bakt!

Na weken van bakken, schuimen, verbranden en versieren weten we eindelijk wie de winnaar is van het tiende jubileumseizoen van Heel Holland Bakt. Ondanks slow tv vaak geen bloedstollende spanning oplevert, werd het HHB-slotstuk een behoorlijke thriller. 

Heel Holland Bakt

Tot het einde bleef het spannend wie van de vier finalisten er met de begeerde chocoladebokaal vandoor zou gaan. Zowel Jan, Mercedes, Zineb en Amel maakten kans. “Het gebeurt niet vaak dat de winnaar zó moeilijk te voorspellen is", aldus een kijker. Ondanks dat tegelzetter Jan de ultieme publiekslieveling was, bleek het zeker geen gelopen race. 

Nhaan

Tijdens de eerste technische opdracht was er een hoofdrol voor Janny’s grote liefde, hondje Nhaan, die model mocht staan. De kandidaten kregen de opdracht om een ‘chocolade-Nhaan’ (lees: teckel van chocolade) te maken. Deze teckeltaart zorgde voor nogal wat stress: drie minuten voor tijd leken de baksels nog steeds meer op een auto-ongeluk dan op een viervoeter.

Teckeltaart

Amel moest haar chocoladehondje zelfs in vier stukken naar de jury brengen. Onderweg liet ze haar baksel op de grond kapotvallen. Kijkers thuis konden de creatie van Mercedes wel waarderen, maar volgens Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven was Zinebs teckeltaart de absolute winnaar. 

Tegenvallen

Tijdens de finale-opdracht werd de jury het meest wild van de creaties van Mercedes en Zineb. Die van Jan vond Janny ‘tegenvallen’ en ondanks dat Amel volgens Robèrt ‘de meest opvallende taart’ had, vonden ze de knoflooksmaak wat heftig. 

Grote verrassing 

In het laatste juryberaad zei Janny dat ze gister nog dacht dat Jan er met de winst vandoor zou gaan, maar vanaf vanochtend ging volgens haar ‘alles mis met hem’. Daarom besloot de jury Mercedes, tot haar eigen grote verrassing, uit te roepen tot de winnaar van het tiende jubileumseizoen van Heel Holland Bakt. De bakster liet weten dolgelukkig te zijn. "Een droom is uitgekomen."

De finale van Heel Holland Bakt kun je terugkijken op NPO Start.