Dit zijn de finalisten van Heel Holland Bakt 2023!

De halve finale van Heel Holland Bakt werd een waar smulfestijn, maar kijkers hadden wél veel vragen. Jurylid Janny was ziek, en dat gold ook voor kandidate Zineb. Hoe zou HHB dit probleem oplossen?

Heel Holland Bakt

Amel won deze halve finale met een fenomenaal broodmandje, en werd voor het eerst tot meesterbakker gekroond. Het was een fijne opsteker voor de kandidate, zo vlak voor de finale. In het begin van de uitzending diende zich echter meteen een probleem aan. Deelneemster Zineb kon deze week niet meedoen, waardoor ze af moest vallen (niet eerlijk!) óf een andere kandidaat de biezen moest pakken (ook niet eerlijk!).

HHB-finale met vier!

De conclusie was de enige juiste: alle kandidaten gaan mee naar de grote finale van 5 februari! Zowel Amel, Zenib, Mercedes en (topfavoriet) Jan zijn allemaal van de partij.

Finale van Heel Holland Bakt

De huidige reeks is het tiende (reguliere) seizoen van de bakwedstrijd, en daarom wordt er flink uitgepakt. André van Duin haalt de jury op in een chique koets voor de laatste showdown! Janny is gelukkig ook weer beter, want het arme jurylid kreeg er behoorlijk van langs van André!

Je ziet Heel Holland Bakt elke zondag op NPO1, vanaf 20.30 uur. Hier zie je een paar van onze favoriete momenten uit de populaire bakshow!