Walter White leeft! Of niet? Breaking Bad-bedenker Vince Gilligan heeft het antwoord.

Veronica Superguide logo
Walter White leeft! Of niet? Breaking Bad-bedenker Vince Gilligan heeft het antwoord.

Dead or alive? Breaking Bad-bedenker onthult het lot van Walter White

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Breaking Bad-bedenker Vince Gilligan gooit de knuppel in het hoenderhok, en smijt een kogel door de kerk! Hij geeft Breaking Bad-fans eindelijk antwoord op de vraag of druglord Walter White (Bryan Cranston) nog in leven is.

Fans speculeren al jaren over het lot van Walter White, die aan het slot van de serie lijkt te sterven nadat hij een paar neonazi’s over de kling heeft gejaagd. Acteur Bryan Cranston meldde in het verleden dat niemand White heeft zien sterven, dus dat hij wat Cranston betreft nog zou kunnen leven. Misschien zien we een springlevende Walter in de nieuwe Breaking Bad-film El Camino? Of deze gast?

Breaking Bad News

Of toch niet? Gilligan meldde in The Rich Eisen Show, op de sportzender Bleacher Report, dat Walter White écht dood is. Dat betekent niet automatisch dat we de gevaarlijke Heisenberg nooit meer zullen zien. Toen presentator Rich Eisen vroeg of Bryan Cranston in El Camino zit, hulde Gilligan zich in stilzwijgen. Het kán natuurlijk dat Gilligan hier glashard liegt, maar omdat hij het min of meer vanuit zichzelf vertelt gaan we ervan uit dat hij de waarheid spreekt.

De Breaking Bad-bedenker meldde dat hij het liefst zo min mogelijk vertelde over de film. El Camino werd in het geheim opgenomen, en Gilligan is erg bang om vlak vóór de première per ongeluk iets over de film te verklappen. ‘De producers hebben enorm hun best gedaan om het project onder de radar te houden; als ik te veel verklap ben ik bang dat ze me doodslaan!’

El Camino

Volgens Gilligan werkte de bevolking van Albuquerque enorm goed mee tijdens de geheime opnames. Daarnaast vertelt hij dat toeschouwers om de tuin werden geleid met vreemde achtergrondverhalen. Tijdens het opnemen van sommige scènes met de meth-camper werden tegelijk flyers uitgedeeld voor de Breaking Bad-tour, en werd aan passanten uitgelegd dat er een reclame voor deze attractie werd opgenomen.

Gilligan zegt na El Camino even niets meer met Breaking Bad te doen, maar hij geeft ook meteen toe dat hij na de serie eigenlijk wel klaar was met Jesse Pinkman en Walter White. We houden hoop! Sowieso is Better Call Saul voorlopig nog wel even bezig.

El Camino is vanaf 11 oktober te zien op Netflix. We hopen dat de film in elk geval deze vragen over Jesse Pinkman beantwoordt!

Lees verder