• De Verraders

De Verraders: ‘Montage benadeelde óók Samantha Steenwijk’

Esmée van Kampen en Samantha Steenwijk

Esmée van Kampen is woedend! Door vervelende montage leek ze een verschrikkelijke roddel te verspreiden in De Verraders. Volgens Chatilla van Grinsven werd Samantha Steenwijk óók lullig gemonteerd.

Plottwist: Volgens Esmée is dit gesprek uit de show geknipt, waardoor zíj nu de gebeten hond is. Volgens oud-deelneemster Chatilla van Grinsven zou dat best kunnen. In Shownieuws vertelde ze dat het Samantha Steenwijk in het eerste seizoen overkwam. 

Ben je tegen me aan het liegen?

Chatilla van Grinsven kreeg door de beelden meteen een flashback naar haar eigen deelname aan De Verraders. “Als ik dit zie dan krijg ik meteen weer de kriebels en een hartverzakking, want het was zo’n intense ervaring. Dan liep ik over straat met m’n hond, en dan dacht ik: Ben je tegen me aan het liegen? Dan was het gewoon m’n buurvrouw.”

Chatilla merkte wel op dat er in de montage van De Verraders wel stukjes blijven liggen. “Het is een tv-programma, en er wordt geknipt en geplakt voor het leukste en spannendste moment. Je moet er wel een beetje voor waken, want je weet nooit hoe ze gaan knippen en plakken. Dat is bij haar eigenlijk ook gebeurd.”

In het eerste seizoen overkwam Samantha Steenwijk iets vergelijkbaars, volgens Chatilla. “Zij kwam er redelijk hard uit, omdat ze anders geknipt en geplakt werd. Haar emotionele momenten, waarin ze ook haar tranen liet gaan omdat ze echt met iemand meeleefde, werden er niet in geplakt.”

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we De Harry Potter-quiz, The Bubble en Julia. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De oud-basketbalster neemt de rel ook weer niet héél serieus. “Uiteindelijk is het allemaal een spel, en moet je alles niet te hard op je nemen.” Toch kregen Esmée van Kampen en Samantha steenwijk al de nodige bagger over zich heen. Samantha ontving zelfs een paar doodsbedreigingen!

Je ziet De Verraders elke zaterdag op RTL4, vanaf 20:00 uur.