• Ophef
  • De Verraders

De Verraders: Kijkers boos door roddelende Esmée

Steven Brunswijk en Esmée van Kampen in De Verraders

In De Verraders kun je niemand vertrouwen, en kunnen medespelers glashard tegen je liegen. Voor veel kijkers ging Esmée van Kampen zaterdagavond té ver. Ze hielp een zéér pijnlijke roddel in het leven, die Steven Brunswijk flink kwetste.

Stefano Keizers verprutste de opdracht in de kerk, waardoor hij meteen verdacht was. Stefano had eigenlijk een verbond gesloten met Esmée, maar zij was zó boos over Stefano’s faalactie, dat ze flink aan het roddelen sloeg. 

Steven Brunswijk vertelde in zijn speech over het overlijden van zijn moeder, en Esmée suggereerde dat Stefano had gezegd dat Brunswijk dat had gedaan ‘om sympathie te kweken, zodat mensen niet doorhadden dat hij een verrader was.’ Steven is normaal gesproken de relaxtheid zelve, maar door dit verhaal raakte hij toch een beetje overstuur. ‘Dat is écht laag, ik word daar giftig om.’ Alleen: had Stefano Keizers dit helemaal niet gezegd!

Steven Brunswijk en Stefano Keizers in De Verraders
© RTL

Steven wilde bij terugkomst op het kasteel even met Stefano praten, maar hij ontkende dat hij dit gezegd had. Hij had wel Joep iets horen zeggen over de speech, maar daar wist hij ook niet helemaal het fijne van. Steven wilde óók even met Joep spreken, terwijl Esmée er als de vermoorde onschuld bij bleef staan.

De Verraders
© RTL

Achterbakse Esmée

Volgens Joep klopte er niet veel van de roddel. Hij had verteld dat Steven liever ‘vermoord’ zou worden in het spel dan ‘verbannen’, omdat hij zo’n persoonlijke speech had gehouden. Maar dat is niet hetzelfde als ‘ik heb iedereen over m’n moeder verteld zodat ik buiten schot zou blijven.’ Esmée leek nog steeds te vinden dat ze goed bezig was, terwijl kijkers met hun kaak op de vloer zaten.

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Exit Esmee?

Verrader Stefano gaf tijdens het beraad aan dat hij best wist dat Esmée achter de gemene roddel zat. ‘Mijn handen jeuken om iets met Esmée te doen!’ Esmée ‘vermoorden’ ging echter niet, want dan wist iedereen meteen dat Stefano er achter zou zitten. Jammer voor Stella Bergsma!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we De Harry Potter-quiz, The Bubble en Julia. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De verraders zullen toch maatregelen moeten nemen tegen Esmée, want dit soort roddels zijn niet alleen levensgevaarlijk in het spel: straks ontstaat er nog écht ruzie!

Je ziet De Verraders elke vrijdag op RTL4, vanaf 20:00 uur.