Makers De Verraders grijpen in: spelregels op de schop

Samantha Steenwijk in De Verraders
© RTL

De makers van RTL's nieuwe Wie is de Mol?-achtige hit De Verraders geven de show een nieuwe impuls: de sneaky spelregels gaan op de schop!

Dat onthult bedenker Marc Pos in het AD. Hoewel een nieuw, volledige Verraders-seizoen nog even op zich laat wachten, komt RTL rond deze kerst wel met een Videoland-special gepresenteerd door Art Rooijakkers. Daar doen wat minder kandidaten aan mee, maar die BN'ers krijgen wél met gloednieuwe regels te maken, zoals de makers eerder al lieten doorschemeren.

De Verraders 2.0

Een van de nieuwe toevoegingen: er komt een ‘wapenkamer’ met geheime luikjes, waar winnaars van de groepsopdracht één voor één naartoe gaan. Daar mogen ze luikjes opentrekken waar zomaar een beschermend schild achter kan zitten. Die schilden beschermen een Getrouwe tegen een moord van een Verrader. In het eerste seizoen wisten Verraders welke mensen een schild hadden, dat is nu anders. Nóg meer heerlijk ingewikkelde tactiek! Want: een Verrader kan nu een mislukte moord uitvoeren omdat-ie niet weet of de Getrouwe een schild heeft of niet.

Makers De Verraders grijpen in: spelregels op de schop

Nog meer nieuwe regels

De grote finale gaat ook op de schop waardoor zo'n ophef-veroorzakende 'anticlimax' uit seizoen 1 niet meer voorkomt. "Anders dan vorig jaar wordt het zilver verdeeld door het kamp (Getrouwen of Verraders) dat na de laatste Ronde Tafel in de meerderheid is. Een uitkomst als vorig jaar, waarin een Verrader (Samantha Steenwijk) en een Getrouwe (Chatilla van Grinsven) het zilver delen is daarmee dus niet meer mogelijk."

Mega-succes

RTL en Marc Pos maakten een giga-klapper: De Verraders is verkocht aan NBC Amerika, BBC Engeland en VTM België én Azië en Scandinavië trekken ook aan de bel. Gelukkig krijgen wij ook weer een 'echt', volledig seizoen. De opnames, met gewoon weer achttien kandidaten, starten volgende maand, zo weet het AD. Dat seizoen wordt opnieuw gepresenteerd door Tijl Beckand.

De Videoland-versie van De Verraders met Art Rooijakkers heeft nog geen releasedate, maar is ergens in december te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.